0

Н октите след зимата стават чупливи и грапави. Причина за това е недостатъчният прием на витамини и студът. Ако те не са в добра форма и трябва да ги приведете в добър вид в кратки срокове, две рецепти с натурални продукти могат да ви помогнат.

Ноктите след зимата стават чупливи и грапави. Причина за това е недостатъчният прием на витамини и студът. Ако те не са в добра форма и трябва да ги приведете в добър вид в кратки срокове, две рецепти с натурални продукти могат да ви помогнат.

Маската с майонеза ги подхранва и дори прави кожата на ръцете мека и гладка. Продуктът обаче трябва да бъде истински, т.е. тя да е домашно приготвен или да е от производител, за който сте убедени, че не продава белезникав крем с консерванти и незнайно какво още.

За целта са ви необходими 2 – 3 супени лъжици майонеза. Изсипете ги в купичка. Потопете ноктите си в нея, можете да намажете с леко разтриване и пръстите около тях и дори ръцете до китките. Времето за престой е 5 минути. След това измийте с топла вода. Ако тази процедура се повтаря всеки ден, ноктите ви ще заздравеят за една седмица.

Краставичено-ябълковата маска обогатява ноктите с витамини, от които те така много са не нуждаели през зимата.

Настържете на ситно ренде половин краставица и половин ябълка, които сте обелили предварително. Изцедете сока на половин лимон, прибаветне го към сместа и разбъркайте. Изсипете я в купа и потопете пръстите си в нея така, че да покриват ноктите. Те трябва да престоят в нея 15 минути, след това ръцете се измиват с топла вода.