0

П онякога времето от детската градина до училище ми се струва като сън. И аз не мога да си обясня кога са минали толкова години. Но да ви кажа, голяма разлика няма. Особено по отношение на майките.

Понякога времето от детската градина до училище ми се струва като сън. И аз не мога да си обясня кога са минали толкова години. Но да ви кажа, голяма разлика няма. Особено по отношение на майките.

Има няколко основни типажа, които са характерни за детската площадка, за всяка група в градината и в класа в училище. Както се казва, историята се повтаря, но като фарс. Нека се върнем назад в годините. Спомнете си игрите в кварталната площадка и срещата с другите майки. Признайте си, че винаги има поне една, която ви се иска да удушите и то с голи ръце.


Едната е перфектната. Винаги подготвена за всичко, като войник. Резервни дрехи, мокри кърпи, вода, храна. Никога не дава на хлапето да пипа мръсотии и да копае в пясъка. Смята го за истинско бактериално оръжие. В същото време, не дава в никакъв случай чавето й да припари до пакетирани храни, защото смята, че от чипса от него то ще надебелее, затъпее, оплешивее и т.н. Изобщо, може да го споделят всякакви гадости. Почти не контактува с други майки, защото не приема техния начин на възпитание.

Орлицата- Тя е дори досадна с грижите си. Ходи по детето си поне до пети клас. Смята, че не може да се оправи без нея, събира раницата за училище, води го до училище, избира приятелите му. Не пропуска частните уроци, защото някъде без тях. Утре отрочето няма да може да влезе в мечтаното училище и да се подготви в университет. Изобщо, начертала е живота му.


Другата е майката ветеран. Тя е тази, която оставя детето си да се оправя само. Люпи семки и оправя клюките с приятелки по съдба. Не търпи съвети, щото е много веща в занаята. Винаги изтъква, че е изгледала няколко хлапета и никой не може да й се меси. Веднага заема нападателна позиция, ако някой се опита за й направи забележка или да заяви да си наглежда чавето, защото закача останалите на площадката.

Майката модна икона

Тази жена никога не по анцуг. Предизвиква завист в останалите жени с безупречния си стил и външен вид. Винаги е с перфектна прическа и грим. Никога не си позволява да е неглеже. Да не говорим, че търчи с високи токчета, защото те са нейната запазена марка. Просто начин на живот. Щом й е удобно, не е нужно да я разбирате.

Майката организаторка, която не ходи на работа. Тя е тази, която иска да се радва на всеки момент от живота на детето си. Прави му снимки, селфита на детската площадка. Организаторка. И точно ей такива типажи се пренасят като коронавирус в детските градини и училищата.

Да ви кажа, от ей тези женици, ме е страх най-много. Изпитвам някаква фобия от тях. Имах такива примери още от детската градина. На родителски срещи винаги са нетърпеливи и вземат думата за всичко. Подмазват се на госпожите. Винаги готови да събират пари за какво ли не. Пълни с идеи и предложения за доброто на децата. Във всяка група има поне по две такива. Такива има и във всеки клас. Защото точно такива инициаторки вземат думата навсякъде. На родителски срещи, пишат в чатове с предложения за подаръци. За да се изтъкнат.

Та от кой тип сте? И коя от тези женици наистина ви се иска да удушите с голи ръце?