Комисията за защита от дискриминация ще заседава във вторник по жалба на майка на ученик, петокласник от Аксаково. Оплакването е срещу решение на Общинския съвет в близкоро до Варна градче.

Според него, се доплаща половината от стойността на картите за междуселищен транспорт до Варна и в рамките на община Аксаково за учебния период през 2018 г. на ученици от осми до дванадесети клас в езикови, хуманитарни и професионални гимназии или профилирани паралелки и на студенти - редовно обучение, живеещи с постоянен адрес в населените места на територията на Община Аксаково.

Майката смята, че  това е дискриминация спрямо детето й, защото решението изключва от кръга на учениците, за които се отпуска финансова помощ за пътуване с градски транспорт сина ѝ, защото не е осми, а пети клас в Математическа гимназия „Петър Берон“ във Варна, съобщава Радио Варна.

В отговор, от община Аксаково обясняват, че в града функционират две средни и четири основни училища, като са създадени необходимите условия за обучение на учениците.  Оттам уточниха още, че поради този факт не се стимулира обучението на тези ученици в други общини, за да се определят помощи и за тях.С

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Правят нова Наредба за прием в детските градини във Варна

В ход е процедура по приемане на нова наредба за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини, подготвителни полудневни и целодневни групи към училищата на територията на община Варна.

За шеста поредна година благотворителната инициатива на „Мото-Пфое” подкрепя абитуриенти без родители

Над 100 000 лева събра дарителската кампания „С тениска на бала”

За шеста поредна година благотворителната инициатива на „Мото-Пфое” подкрепя абитуриенти без родители

Точно 100 812 лева събра тазгодишната дарителска кампания „С тениска на бала” #steniskanabala, която подкрепя абитуриенти без родители. За шеста поредна година благотворителната инициатива на „Мото-Пфое” и нейните партньори DHL Express България и Столична организация на БЧК постигна рекордния дарителски фонд. Така всички, които са кандидатствали по програмата и отговарят на регламента, получиха еднократни стипендии по 2000 лева всяка. Това са 45 абитуриенти сираци от „Випуск 2019”. Остатъкът от 10 812 лева ще се използва за поощрение на най-добрите студенти, които са бенефициенти от предишни сезони.