Хайка за излезли от употреба коли в столицата
2

Хайка за излезли от употреба коли в столицата

Столичният инспекторат продължава да маха и извозва излезли от употреба коли. Преместването на излезлите от употреба става доброволно от собственика или принудително след изтичанне на гратисния период от 3 месаца.

Днес, на територията на „Красно село“ собственик на старата си кола я предаде доброволно на фирма, която има договор със Столична община за съхранение и разкомплектоване. За изминалата седмица от район „Изрев“ принудително са преместени 8 броя ИУМПС, а в район „Овча купел“ – 10 броя автомобили.

На територията на столицата са установени и стикирани 15 745 броя излезли от употреба моторни превозни средства от началото на въвеждане на процедурата по премахването им и тече тримесечният срок за доброволното им преместване от терени общинска и държавна собственост.

От общия брой стикирани автомобили, доброволно преместени от гражданите са 9 626 бр. , принудително са преместени 1816 бр. и 281 бр. са минали годишен технически преглед, с което е отпаднал критерия за излезли от употреба моторни превозни средства /ИУМПС/. Останалият брой стари коли са в процедура по преместването им.

Гражданите могат да подават сигнали в районните администрации, на официалната електронна поща на Столичен инспекторат, на денонощния телефон за неспешни сигнали 02/ 987 55 55 и в Районните инспекторати. Oт Инспектората призовават гражданите, които са собственици на излезли от употреба МПС да ги предават доброволно на площадки за временно

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.