Махат Бетонния мост в Пловдив

Махат Бетонния мост в Пловдив

Бетонният мост в Пловдив ще бъде премахнат, в това не трябва да има никакво съмнение. Това каза кметът на града инж. Иван Тотев, цитиран от „Фокус“.


Той уточни, че това е държавен проект, който в момента е в много напреднала фаза, като имало одобрени подробни устройствени планове и процедури за избор на изпълнител за техническата част на изпълнението.

„При десетките разговори НКЖИ много ясно казват, че нямат нищо против Бетонния мост да остане. В момента никой няма да ви каже, че мостът е проблем за самия проект. Но има едно голямо „но“, което не се коментира. Позицията на НКЖИ винаги е била една и съща – ако искате Бетонният мост да бъде запазен, то вие трябва да си го осигурите, тоест да си го построите. Няма съществуващи неща в инженерните науки като „повдигане на мост“. Ако някои кандидат-кмет ви каже, че ще повдигне мост, това означава, че той няма базови познания за строителство и за инфраструктурни обекти. Повдигане на бетонен мост означава премахването му, издигането на нови основи и изграждане на по-висок такъв мост. От гледна точка на НКЖИ, те са направили каквото е трябвало, оттам нататък Община Пловдив има възможност да си запази Бетонния мост като просто си го построи, но с новите отстояния“, коментира Тотев.

„Много от кандидат-кметовете на Пловдив говорят за запазване на Бетонния мост. Няма как това да стане. Просто това е заблуда на хората. Бетонният мост ще бъде премахнат, защото трябва да бъде премахнат. Оттам нататък може да се надстрои, може да се построи нова пътна връзка. Никой не забранява на Община Пловдив да има пътна връзка на това място. Просто Общината трябва да има волята да си я направи“, каза още градоначалникът.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.