Великотърновските съдии отрязаха мераците на Петко Стрелеца да заведе дело срещу държавата с иск за 2 млн. лв.

Мъжът, прочул се с прозвището „убиецът на барети” искаше да му бъдат изплатени 2 млн. лв. обезщетение. Причината- нанесени неимуществени щети на него и майка му Стефанка по време на специализираната полицейска акция срещу тях в дома им през пролетта на 2014 г.. В мотивите си Петко посочва, че в продължение на няколко години е бил подложен на системен тормоз от цялата държава като е бил преследван, не му е давано право да напуска дома си, а когато това все так се е случвало той е бил следен.

„Бях преследван като най-големия престъпник и терорист. Чувствах се постоянно заплашен. Искаха да ме вкарат в лудницата и там да ме оставят да умра”, жалва се Петко. Според него ескалацията срещу него и майка му дошла с акцията на 14 март рано сутринта, по тъмно, в дома му, при която той и майка му едва не били убити. В резултат от действията на държаните органи, Петко твърди, че се е чувствал през цялото време подложен на психически тормоз, жестоко, унизително и нечовешко отношение, което уронило човешкото му достойнство, породило у него чувство за малоценност, страх и незащитеност и го довело до трайно изгубване на вяра в родните правораздавателни институции. За всичко това Петко сам си е определил сума от 1 млн. лв. и още над 900 хил. лв. лихви. Съдът обаче беше на друго мнение и отхвърли иска му като недопустим. Утехата на Стрелеца е, че той може да обжалва решението на окръжния съд.

Това не е първият опит на Петко Петков от Лясковец да търси сметка от държавата за акцията срещу него прези пет години. Досега обаче всичките му опити се провалят. От затвора той успя да прехвърли всичката си недвижима собственост на трети лица, за да я спаси от продажба през съдия изпълнител за изплащане не кръвнината, която е осъден да плаща. След като сделките станаха факт обаче, съдът ги развали и така Петков може да остане гол като пушка, ако ищците решат да си търсят от него, присъдените им като кръвнина суми.

Петко Петков беше осъден на доживотен затвор и да заплати 380 хил. лв. обезшетение на гражданските ищци. Обвинението срещу него бе затова, че на 14 март 2014 г. в дома си на ул. „Капиан Дядо Никола” в центъра на град Лясковец, напада с незаконните си огнестрелни оръжия полицейски служители, като убива един и ранява четирима от тях.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини