Снимки

По време на разходка, гребане с кану, каране на ски или каквото и да е занимание навън, с група хора, които са се разпръснали навсякъде, е добре всеки да знае, къде е другия. Това може да се окаже трудна задача, ако няма клетъчно покритие в района. Но ако нова кампания в Indiegogo бъде успешна, ще може просто да се използва LynQ.

Комбинирайки GPS, далеко обхватна радиовръзка с ниска мощност и специална антена, всяко водоустойчиво устройство LynQ непрекъснато следи текущото местоположение на своя потребител. Ако потребителят на друг свързан LynQ, иска да знае къде е този човек, просто трябва да натисне бутон и да погледне подобния на компас LCD екран, който показва, колко далеч е човекът и в каква посока.

Всеки потребител на LynQ може да проследи до 12 други устройства, свързани в собствена мрежа, в радиус от 4.8 км. Едно USB зареждане на батерията е достатъчно за до три дни употреба. Също така е възможно, устройството да се използва за намиране на пътя обратно към определена начална точка, както и сигнализира, ако потребители, като деца, излязат извън предварително определена безопасна зона.
LynQ не изисква клетъчно покритие, месечни такси или изтеглянето на карти.

В момента, чифт устройства LynQ са на цена от $ 154. Ако всичко върви добре, доставките се очаква да започнат през ноември. Планираната цена на дребно за чифт ще е $ 298.

По темата: LynQ К
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Количката на BMW с приложения за летища и търговски центрове

Personal Mover Concept оптимизира работния процес

Количката на BMW с приложения за летища и търговски центрове

Автомобилните фабрики представляват огромни помещения, изискващи работниците да изминават големи разстояния, докато извършват работата си. В фабриките на BMW, някои служители може да изминат до 12 км на ден, често пренасяйки различни части. Компанията проучва нов подход към мобилността на работното място, разработвайки персонално превозно средство, подобно на Segway, което позволява на служителите да се придвижват в завода.

Chatterbaby помага на родителите с увреден слух

Приложение превежда бебешкия плач

Chatterbaby помага на родителите с увреден слух

Всеки родител ще потвърди, че звукът на плача на бебе, може да съобщава множество неща, от „гладен съм” до „боли ме”. Екип в UCLA вече е разработи ново приложение, което може да долови, кога бебето плаче и помага да се дешифрира това, което се опитва да съобщи.

Изкуствен интелект сам поправя грешките си

Система позволява на роботите да се учат от хората

Изкуствен интелект сам поправя грешките си

Ако роботите някога ще заместват хората, те ще трябва да се научат да работят. Ръководителите на фабрики имат по-важни задачи, от това да програмират сложни инструкции, като ще е много по-лесно, ако биха могли да покажат на роботите какво да правят, също както биха показали на нов служител.