Медиите от олигархичния кръг около Иво Прокопиев от години плачат, че депутатът и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски е „монополист“ в разпространението на печатни издания. Хвърлят се нелепи и лишени от факти твърдения, че Пеевски държал „80% от разпространението“ или по-витиеватото „значителна част от разпространението“.

Тази грант-лъжа беше съчинена в офисите на Иво Прокопиев и разпространена от „Репортери без граници“, за които май по-удачно е названието „Фалшиви без граници“.

Публичният натиск обаче оказа своето влияние и правителството реши от януари 2020 година разпространението на вестници и списания да се прави и от от „Български пощи“. Именно по този повод в коментар, озаглавен „Пощальон или вестникар“ флагманът „Капитал“ на Прокопиев повтори опорната точка за „дългата ръка на Пеевски“, който според медийно овластената олигархия контролира търговията с вестници у нас.

Човек би помислил, че при новината, че „Български пощи“ ще разпространява вестници и списания Иво Прокопиев ще организира банкет за служителите си. Уви, с минорен тон „Капитал“ прави заключението: „Максимумът, който ще се постигне, е пощите да започнат да предлагат изданията на депутата Делян Пеевски в клоновете си“.

С реакцията си флагманът на Прокопиевата медийна империя само потвърждава, че опорната точка на олигархията: „Пеевски коли и беси в българския печат“, е изсмукана от пръстите. Получава се като в онзи много стар виц: Абе, Заю, ти що си с шапка?

В „честните“ и „олигархично необвързани“ медии на Иво Прокопиев чак плачат, че „Български пощи“ ще разпространяват изданията на „Телеграф медиа“. Ами ще ги разпространяват, защото читателите ги търсят, а свободният пазар определя правилата.

Колко ли са се уплашили от тези няколко издания? Според прокопиевци вероятно на „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“ и „Меридиан мач“ трябва да им се забрани да излизат със закон, за да са спокойни за „медийната демокрация“ в България.

И не че нямаше такива опити – през лятото прокурор Тодор Тодоров поиска заличаването на марката на най-тиражния български всекидневник - „Телеграф“. Причините му бяха формални, мотивите му – задкулисни.

Тодоров действа явно злонамерено и извън компетентността си по закон, но тази атака срещу свободата на словото бе посрещната с клакьорски ентусиазъм от страна на обвързаните с Прокопиев медии.

Очевидно става въпрос за това, че изданията на „Телеграф медиа“ силно притесняват олигарси като Иво Прокопиев и неговите ортаци като Цветан Василев и Сашо Дончев. Там ги боли и там ги сърби и дори в училищата, санаториумите, болниците, тото-пунктовете и казармите да започнат да се разпространяват вестници и списания, на лъжците и манилулаторите от "Капитал" ще им се привижда монопол.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Мейнстриймът се задави с дъвката „Лафка“ и Пеевски

Обязденият мейнстрийм на олигарха Иво Прокопиев е в екстаз! Във въздуха възторжено хвърчат шапки и слюнки, а Фейсбук ври и кипи от радостни лозунги! Гръмки заглавия в организираната медийна групировка на олигархията обявяват началото на революцията! Газовият карикатурист Комарницки рисува пропагандните плакати на победата: „Лафка“ фалира, няма я вече „Лафка“, другари, Пеевски остана без „Лафка“!

Пунта мара за Пеевски, товарищи агенти от ДС!

Където са две агентурни имена от ДС – Сашо и Драган, там е и третото. Бившият посланик на България в Москва Илиян Василев проговори на руски и окончателно се самопрекръсти на агент Пунта мара този уикенд, а агент Академик от ДС му пригласяше

Само във Фрог: Агент Академик пази шефа си Цветан Василев с лъжи за Делян Пеевски

Само във Фрог, шок и ужас, сензация - това представляват най-общо рубриките в жълто-кафевия платен сайт на бившия явочник от ДС Агент Академик (познат в далечното минало и като журналиста Огнян Стефанов).И всички до една отчитат активност, като се упражняват върху името на депутата и издател на "Телеграф медиа" Делян Пеевски.