Лудото майче като дисциплинирана жена в карантина

Лудото майче като дисциплинирана жена в карантина

Ето ме и мен – лудото майчищеееее, което съчетава много в ЕДНО. Реших да ви разкажа за битието си през последните няколко дни, да поговорим за извънредното положение на всички места, та дори и у дома.

Първите 3 дни на стоенето у дома някак бяха учудващо приятни. Имаш време да изчистиш, радваш на това, че можеш да прекараш цели дни с детето си и не на последно място, успяваш да си у дома. Ноооо, и това както всички хубави неща си имат своя край.

Е, моят беше доста скоро, но какво да се прави все пак е извънредно положение в цялата страна. Лека по лека домът заприличва на лудница, в която се чудиш лекуващ или лекуван си. Работата от вкъщи е привилегия, но за не много хора. Този тип работа ми позволява да се опазя от коронавируса, но не и от потенциала да развия шизофрения.

Така лека полека стигнаме до ДЕН 4 от цабраната и home office с 3-годишен звяр:
Иво: Мамо, кога ще ходим на градината ...?
Аз: Няма да е скоро, тихо, имам работа.
Иво /крещейки/: ИСКАМ НА ГРАДИНААААААААААА!!!!

... Welcome to the new world!

Относно ден 5: ами беше някак като черна дупка, от която се опитвах да изляза, без да се обвинявам за леката форма на насилие и силната истерия, с която беше белязан този ден.

Ден 6 от Забраната и home office с Дзверо.
Суша си косата. Изведнъж виждам Иво как става от дивана, тръгва към мен. Демонстративно ме подминава, носи телефон в ръцете си, влиза в кухнята и тряска вратата.... Шумяла съм му ... Търпение и разбиране, все пак е на 3. Разбираемо е, че му преча или???

Ден 7 от Забраната и home office с Дзверо. Скандалът, който съседката на първия етаж профилактично провежда на мъжа си, вече не ме дразни. В съчетание с хора от лаещите домашни кучета във входа, установявам, че това е единствената ми социална комуникация - тя вика, кучатата лаят, аз препсувам, щото съм невротична истеричка и шумът ме побърква. И все пак - е комуникация.

Междувременно, днес проведох дълбок екзистенциален разговор с цъфналата теменужка на прозореца. Но не това е обезбокоително. От прозореца, в ранната сутрин видях възрастна баба с бастун, смело да се носи по улицата! БАБАТА НЕ БИВАШЕ ДА ИМА МЯСТО В ТОЗИ РАЗКАЗ, НЕЙНОТО МЯСТО Е #УДома! ...

Уви ... И тогава, започнах да се чудя, как да ме разбира едно 3 годишно хлапе, като и възрастните сякаш не разбират, нуждата от това всички хора да бъдем дисциплинирани, за да можем да се измъкнем по рано и да върнем живота си в стария му ритъм.

А аз само и само да не излизам и да укротя дзвера, правих самолет от щипка, целих шишета с бобени зърна и какво ли още не, за да забавлявам едно малко не разбиращо от пандемия момче, превърнах се в изобретател на неща, за които сама не подозирах, че разклатеното ми подсъзнание може да роди. Прозрях, че да чистя и готвя смисъл няма, защото живея с две мъжки глиганоподобни у дома. Но разберете ме пробвах се да го правя цели – абе не знам колко дни ама бяха много!

Божеееееееее 7, 8 или незнам вече колко дни живеем различно, разбираме колко е трудно да общуваме само със себе си, колко е трудно на учителите търпящи по цял ден капризите на отрочетата ни. Въпреки всичко обачеееее, аз нямам проблем като комшийката с миглите или ноктопластиката, по цели дни пише постове във фейса – търсела някой на черно да и оправи положението. Мисля, си нали съм зла – дано се намери някой на черно да и смени фейса и веднъж за винаги да спре да мрънка.

Мрънкането е наша национална черта. Все нещо не е наред, все нещо не е домислено или е много мислено. И така все има повод за недоволство. Аз не ви се оплаквам, аз се радвам че мога да се грижа за малкото си зверче, мога да работя и мога да спазвам условията на извънредното положение. Надявам се, когато това приключи да мога и да съм адекватна, да не тичам като ваксиниран кон по улиците, но дори и така да се случи, ще съм била една дисциплинирано луда жена.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.