0

Н еобичайно любовно послание се появи върху дърво в един от централните градски паркове на Велико Търново. Върху ствола на дървото с цветни кабарчета се забодени два листа, върху които е изписано прочувствено любовно послание от местен Ромео до любичата му Жулиета.

Необичайно любовно послание се появи върху дърво в един от централните градски паркове на Велико Търново. Върху ствола на дървото с цветни кабарчета се забодени два листа, върху които е изписано прочувствено любовно послание от местен Ромео до любичата му Жулиета.

„Не искам без теб да съм разпилян като черното върху платно на художник. Не искам да те търся на дъното на всяка чаша. Не искам да сънувам любов, коята като времето да минава през ръката ми” откровеничи романтикът. Запознати с българската поп култура и музика веднага откриха в любовното послание и част от текста на песента „Единствената” на Павел и Венци Венц: „Кожата ми е пристрастена към устните ти, а пръстите ми влюбени са в твоите коси.”

Под забодените на дървото ръкописно изписани листи, има поставени две истински рози, кървавочервена и розова. Разбира се, веднага се намериха и критикари, които отбелязаха, че четния брой цветя е символ на нещастие, раздяла и погребение. Както и че в текста има много правописни и пунктуационни грешки. Кой е авторът на милото и необичайно обяснение в любов, не е ясно. Това обаче не е първото подобно в старата столица. Преди време романтичен мъж посвети цял един билборд на главната улица за Деня на влюбените, 14 февруари с любовно послание до половинката си. Друг влюбен пък реши да изрази чувствата си като нарисува със спрей кърваво червено сърце върху стъпалата на Паметника на братята Асеневци, което сърце се виждаше от главната улица на града. Безспорно най-атрактивно обаче, беше хрумването на Ромео, който изненада любимата си, като премина над града с хеликоптер, от който се вееха балони и цветна лента, върху която беше изписано името на изгората му и нарисувано огромно сърце, прободено със стрелата на Купидон.