Скандалният председател на Върховния касационен съд Лозан Панов се оказа, че си прилича с ортака си Христо Иванов не само по това, че обслужват олигархичните кръгове у нас, както и това, че жените им са си напазарували луксозни жилища на екзотично ниски цени. Друга сериозна прилика между двамата се оказа наличието на няколко различни подписа, с които парафират важни документи.

След като преди няколко години лъснаха 4 различни подписа на Иванов по документи за обществени поръчки на Министерството на правосъдието, сега разследване на „Труд“ показа, че Лозан Панов не остава по-назад. Оказва се, че шефът на ВКС има 3 различни парафа, или поне така е по документи.

В редакцията на изданието е получен плик, съдържащ копия от документи – акт за встъпване в длъжност като младши съдия в Софийския градски съд на Лозан Панов от 8 февруари 1999 г.; молба от Лозан Панов от 23 ноември 1999 г. до председателя на СГС за назначаването му като районен съдия в Софийския районен съд; акт за встъпването в длъжност от 3 януари 2007 г. на Панов като административен ръководител – председател на Административен съд София-град. Видно от трите документа е, че макар да би трябвало да са подписани от един и същи човек, а именно Лозан Йорданов Панов, те не само напълно се различават един от друг, но по всичко изглежда са подписвани от различни лица. Подписите дотолкова се различават, че е невъзможно да се установи кой от наличните документи е на настоящия председател на ВКС. На публичните документи, които са публикувани на интернет страницата на ВКС, подписите на Панов са заличени.

Това, че на официални документи, свързани със съдия Панов, подписите, които не е съвсем ясно дали той е полагал, се различават в толкова голяма степен е изключително сериозен проблем не само за самия върховен магистрат и висш кадровик, а и крие потенциални негативни последици, които могат да предизвикат действията (или по-скоро бездействието) на настоящия председател на ВКС върху цялата правосъдна система.

Ако се окаже, че Панов не е подписал лично няколко или дори само един от актовете за встъпване в длъжност, то заемането на съответния пост ще се окаже в несъответствие със закона, а оттам всички негови заповеди и актове като съдия ще се окажат компрометирани. И тъй като Панов е магистрат със значителен юридически стаж в съдебната система, става въпрос не за стотици, а за хиляди постановени от него актове – като младши, районен, административен и върховен административен/касационен съдия (еднолично или в състави с други съдии).

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Окончателно: Осъдиха шефа на БНТ за шофиране с алкохол

Софийски градски съд потвърди изцяло присъдата на първоинстанционния съд, с която генералният директор на БНТ Константин Каменаров бе признат за виновен в това, че е шофирал с 1,6 промила алкохол в кръвта, съобщиха от СГС.

Посрещат папа Франциск със стара българска песен

По време на визитата си в Раковски папа Франциск ще бъде поздравен със стара българска песен. Тя се казва „Край Петровия странноприемник“, разкри диригентът на местния църковен хор пред Нова ТВ.