Лозан Панов пуска пипала в съда под тепетата

Лозан Панов пуска пипала в съда под тепетата

Фаворитката му Розалия Шейтанова преписала концепцията си, явява се в петък пред ВСС

Обслужващият олигархията съдия Лозан Панов се опитва да пусне пипалата си и в Окръжния съд в Пловдив. Съпругът на Черния лебед пробутва съдия Розалия Шейтанова за административен ръководител и е оказвал натиск по време на общото събрание, за да бъде издигната именно нейната кандидатура. Това разказаха пред Телеграф медиа възмутени съдии от Пловдив.

Тези дни магистратите са били карани да пишат писмо до Висшия съдебен съвет, за да преиначат фактите.Това се е случило само ден след като в авторитетния специализиран юридически сайт "Правен свят" излезе разкритието, че концепцията на съдия Розалия Шейтанова е преписана. Този факт предизвикал същинска суматоха, след което,

за да се замаже историята с преписаната концепция

съдии от Пловдив, близки до Лозан Панов, са се заели с нелеката задача да омаловажат факта, опитвайки се да представят изложеното в статията като неистина. До този момент в историята на ВСС е имало само два случая на констатирано преписване от кандидати за ръководители на отделни абзаци от други концепции, като кандидатите са претърпявали неуспех. За първи път обаче в случая с Шейтанова се каса за сериозно преписване на чужда концепция. 

Опитът да бъдат замазани нещата, катон фактът, че концепцията е преписана да се представи като неистина е бил възложен на съдия, който е изготвил писмо до Съдийската колегия, в което било написано, че на проведената среща на 25.07.2019г., както и след това, нито председателя на ВКС Лозан Панов, нито някой друг е оказвал влияние на Общото събрание и на съдиите да излъчат своя кандидатура или да подкрепят на събранието определена кандидатура. С това писмо съдията започнал да обикаля по кабинети и да търси свои колеги, които да го подпишат, за да бъде изпратено във ВСС и така формално да се окаже подкрепа за единия кандидат и да се направи опит да се заметат следите от действията на групата съдии, която е била отразена в протокол от Общото събрание на съдиите на Окръжен съд – Пловдив от 19.06.2020 г.

Интересен факт е, че

създателят на това писмо е съдия, който не е присъствал на срещата

на 25.07.2019г. с председателя на ВКС Лозан Панов, защото е бил в продължителен отпуск по обективни причини. Наред с това този съдия е именно и един от магистратите, обикалял кабинетите на съдиите от Окръжния съд преди събранието от 19.06.2020г., при което ги е убеждавал, че следва да се подкрепи единия от кандидатите и това да стане с тайно гласуване, за да не бъде разкрит техния вот. Този съдия е изключително активен и на проведеното Общо събрание, като предлага тайния вот, след което и своя колега, с който се помещават в един кабинет, за член на избирателната комисия. Изброените факти показват личната заинтересованост на този съдия и активната му подкрепа на единия от кандидатите, която подкрепа се осъществява с всички възможни средства – дори и с писане на неистини в писмото до ВСС.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.