0

З а седма поредна година варненските квартали ще се превърнат в киносалони на открито с „Лятно кино в квартала“.  Програмата от 19 август до 5 септември включва 12 прожекции на 9 европейски ленти и 12 късометражни филма.

За седма поредна година варненските квартали ще се превърнат в киносалони на открито с „Лятно кино в квартала“.  Програмата от 19 август до 5 септември включва 12 прожекции на 9 европейски ленти и 12 късометражни филма.

Те ще бъдат прожектирани на различни места във Варна – Ботевата градинка, кварталите „Възраждане“, „Владиславово“, „Аспарухово“, „Чайка“, „ Цветна градина“, „Виница“ и „Бриз“. Финалът на филмовия маратон ще бъде на 4 и 5 септември на Южния плаж, когато организаторите са подготвили и още изненади за изпращане на лятото.

Специално подбраната селекция включва няколко нови български филма, сред които са „Завръщане“ на режисьора Ники Илиев, „Доза щастие“ на Яна Титова и Алек Алексиев и последната лента на Стефан Командарев „В кръг“.

Освен това ще бъдат представени френските „Такси 5“, „Ченгето от Белвил“, „Тази, която не съм“,  както и „Без последна спирка“ (Великобритания, Франция), италианската „Любовна терапия“ и американският „Невъзможно бягство 2: Хадес“.

Всяка кино вечер започва в 20,30 часа с прожекция на късометражен филм, подбран от Кинематограф.бг, след което на огромния екран се настанява основната лента за вечерта. Входът е абсолютно свободен, като от посетителите се иска само да си донесат нещо за сядане и да се насладят на неповторимо изживяване под звездите.

Проектът се финансира от фонд „Култура“ към Община Варна.