Листата на ГЕРБ-СДС в Кюстендил с дарение за нов детски отдел на библиотеката
2

Листата на ГЕРБ-СДС в Кюстендил с дарение за нов детски отдел на библиотеката

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС Христо Терзийски, министър на вътрешните работи, председателят на Общински съвет - Кюстендил Михаела Крумова, Люба Пашова и председателят на СДС Анелия Любенова предоставиха събраните от кандидатите за народни представители на коалицията за област Кюстендил средства в размер на 5000 лв. за създаването на нов детски отдел на Регионална библиотека "Емануил Попдимитров".

"Тук сме заради децата на Кюстендил. Надявам се да бъдат много щастливи в новия детски отдел. Домът на книгата е истинският дом на децата ни", заяви Терзийски.

"С жеста на дарение Вие се превърнахте в посланици на библиотеката – най-демократичната институция, в която не делим хората по пол, възраст, религиозна, политическа принадлежност или материално положение. Подкрепяте една благородна кауза – инвестиция за децата на Кюстендил", благодари директорът на културната институция София Пейчева.

Люба Пашова сподели, че за нея и всички кандидати от Коалицията ГЕРБ-СДС е чест и привилегия точно днес, броени дни след рождената дата на детската писателка Веса Паспалеева, да подпомогнат финансово развитието на детската библиотека в града.

"Настръхвам, че се намираме и в непосредствена близост до паметната плоча на гениалния поет Биньо Иванов. Децата трябва да знаят какви личности е имал този прекрасен град. Духовността е генетично заложена в Кюстендил и тя трябва да бъде подхранвана у децата. Не може само с компютри и телефони. Буквите на хартия носят енергия, която нито една техника не може да ти даде", допълнителни още тя.

От 1 март 2021 г. библиотеката предприе преустройство и реорганизация на наличния сграден фонд. Предстои трансформация на библиотечните пространства, които предвиждат детският отдел да бъде преместен в сградата на читалище "Братство", а отдел "Изкуство" – в Централната сграда на Библиотеката. Постъпилото дарение ще бъде оползотворено като начална инвестиция за предстоящото обновяване на материално-техническата база на Детски отдел и отдел "Изкуство".

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.