От две седмици лисица обикаля района на ж.к. „Иглика“ в Добрич и стряска живущите наоколо, алармира Матей Петров от блок 1 на квартала. Според него, животното живее в порутения бивш Обувен завод „Добрич“.

Лисицата кротува през деня в завода, а нощем започва да обикаля Игликите. Обикновено се мушва в неокосените храсталаци до Спортната площадка край блок 4. „Там има много висок бъзак, много трева. Ужас направо! Никой не иска да коси храстите. Тези, които идваха да косят, казаха, че това място не било тяхна работа“, обясни Матей Петров.

След като цяла нощ лисицата обикаля квартала, сутринта се прибира в леговището си в Обувния завод. А живущите наоколо не смеят да замръкнат по улиците наоколо и се прибират по домовете си рано, рано.

По темата: лисица Добрич
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Магазините пълни с гръцки сафрид, търговците го пласират за нашенски

Морето на север завря от лефер

Магазините пълни с гръцки сафрид, търговците го пласират за нашенски

Времето се „обърна“ и морето завря от лефер, похвалиха се запалени рибари по добруджанското море. Припомняме, че близо 40 дни в края на август и целия септември риболовът бе невъзможен заради бурното море.

Бракониери отсякоха 12 кубика дърва в Тервел

12 кубически метра дърва за огрев са задържали служители на ДЛС-Тервел през изминалата седмица, съобщиха от Североизточното държавно предприятие. Това е най-голямото количество за последните месеци.

Кулинарна магия в Шабла

За седма поредна година в Градския парк на Шабла се проведе „Празник на плодородието“, който съвпадна с християнския празник Кръстовден. Майстори-градинари и майстори-кулинари подредиха изкусителни щандове със собственоръчно приготвени деликатеси. Жури, оглавявано от кулинарния водещ Ути, обиколи всички 48 щанда и определи победителите.