Липса на средства спря поръчката за сателитно заснемане на пътищата

Липса на средства спря поръчката за сателитно заснемане на пътищата

Липса на средства спря поръчката за сателитно заснемане на пътния трафик, става ясно от публикация в сайта на Агенцията за обществени поръчки.

Обосновката на решението за спирането, което може да се обжалва до 19 април, са вече сключени договори, по които АПИ е страна са с високи стойности и с дълъг срок на изпълнение. Това от своя страна обективира невъзможност към настоящия момент да бъде извършена вътрешно компенсираната корекция, необходима за обезпечаване на финансирането на процедурата за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Георефериране на пътната инфраструктура, чрез сателитни системи, с цел превенция на пътнотранспортния травматизъм“.

Прогнозна стойност на спряната поръчка е 9,2 млн. лв. (с ДДС). Целта й чрез заснемането на пътната инфраструктура ще може да се извършва бърз анализ на критично ключови участъци с концентрация на пътно транспортни произшествия, твърди възложителят. Използването на подобна технологията на дистанционно заснемане на пътната инфраструктура, ще предостави възможност за проследяване развитието на републиканската пътна мрежа, обработването и класификацията на данните за транспортните потоци и съотнасянето им към пътно транспортният травматизъм като фактороопределящ елемент за травматичността, мотивират се от АПИ за нуждата от проекта.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.