Лимоните от Етна получиха евросертификат

Лимоните от Етна получиха евросертификат

По-кисели са и по-ароматни

Лимоните от Етна вече имат сертификат. Европейската комисия обяви, че е одобрила искането за вписването на "Лимона от Етна" в регистъра със защитените географски наименования, предаде Франс прес.
Лимоните от Етна се отглеждат вече над 200 години в подножието на вулкана, в източната част на Сицилия.

Качество


Качеството на "Лимона от Етна" се дължи на много специфичната околна среда, в която той расте - почва с вулканичен произход и умерен средиземноморски климат.
Земеделските производители използват специална техника, която се предава от поколение на поколение вече над два века, отбелязва АФП.


Асоциация


Те са обединени от 2014-а в асоциация, чиято цел е да рекламира и защитава този лимон, който е по-кисел от другите лимони, отглеждани в Сицилия. Освен че са по-кисели, лимоните от Етна са и по-сочни, като дават 30% повече сок, а освен това са и много ароматни. Произвеждат се в 15 общини от провинция Катания.
"Лимонът от Етна" допълва списък от над 1500 други вече защитени хранителни продукти, уточни Европейската комисия.

"Лимонът от Етна" е шестият лимон в Италия, получил европейски сертификат. Преди в регистъра са били включени лимоните от Соренто, Коста де Алмати, Месина, Роко империале и Сиракуза.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.