0

Н овата лимитирана серия Landmark отбелязва успеха на Discovery Sport като най-бързо продавания Land Rover на всички времена, което съвпада с целогодишните чествания на марката по случай нейната 70-та годишнина. Специалното издание Landmark предлага на клиентите най-доброто от гамата на Discovery Sport с уникална комбинация от цветове и тапицерия.

Новата лимитирана серия Landmark отбелязва успеха на Discovery Sport като най-бързо продавания Land Rover на всички времена, което съвпада с целогодишните чествания на марката по случай нейната 70-та годишнина. Специалното издание Landmark предлага на клиентите най-доброто от гамата на Discovery Sport с уникална комбинация от цветове и тапицерия.

Всъдеходът се предлага с подобрен 2,0-литров турбодизелов двигател Ingenium Td4 с мощност 180 к.с. или с 2,0-литровия бензинов турбомотор Si4 с мощност 240 к.с. Всички силови агрегати на Land Rover Discovery Sport вече са оборудвани с филтри за твърди частици, за да бъдат още по-екологични. Ефективните филтри са идеално интегрирани в системата за последваща обработка и улавят саждите когато отработените газове преминават през тях. При нормални условия на шофиране уловените сажди се окисляват до CO2 и филтърът се регенерира в момента, в който водачът вдигне крака си от педала на газта.

Лимитираната серия на юбилейния Land Rover Discovery Sport Landmark е наличен в три цвята – черен, светло сив и бял, като всички те са съчетани с контрастен покрив в тъмно сиво. Той съдържа динамична спортна предна броня с екстериорни акценти в графитен цвят и 19-инчови джанти Style 521 в тъмно сив гланцов цвят. Интериорът е с тапицерия от зърнеста кожа на седалките и облицовка на тавана в цвят Ebony, допълнени от тъмносив кант с алуминиево покритие около централната конзола.

Клиентите обичат Discovery Sport, защото той демонстрира големите възможности на Land Rover, предлагайки високата проходимост на всякакви терени заедно с първокласен интериор и функционалност на вътрешното пространство за 7 пътници. В световен мащаб от въвеждането му на пазара през 2014 г. до момента са продадени над 350 000 броя Discovery Sport, а през 2017 г. са продадени 126 078 броя, които са най-добрите годишни продажби на модел в 70-годишната история на Land Rover.