0

Л или Иванова разказа най-съкровените си спомени с великата ни актриса Стоянка Мутафова в ексклузивната нова версия на книгата „Добър вечер, столетие мое“. Биографичната книга на комедийната ни прима, която излезе през 2017-а, вече ще се предлага с допълнителни страници, в които авторката - Мария Грубешлиева-Муки слага неразказаните истории на най-големите имена от естрадата с непрежалимата й майка.

Лили Иванова разказа най-съкровените си спомени с великата ни актриса Стоянка Мутафова в ексклузивната нова версия на книгата „Добър вечер, столетие мое“. Биографичната книга на комедийната ни прима, която излезе през 2017-а, вече ще се предлага с допълнителни страници, в които авторката - Мария Грубешлиева-Муки слага неразказаните истории на най-големите имена от естрадата с непрежалимата й майка.

Пред авторката Лили Иванова споделя, че винаги ще помни началото на кариерата си, когато е пътувала със Стояна и Парцалев, а Мутафова често й правила забележки да си слага високи токчета на сцената. Именно от нея Иванова се е научила да носи елегантни обувки и до ден днешен. Овен Лили своите истории ще разкажат Йорданка Христова, Кичка Бодурова и др. Обновената версия на „Добър вечер, столетие мое“ вече е в печат и се очаква с огромно нетърпение от почитателите на Мутафова. Самата Муки неведнъж сподели пред „Телеграф“, че няма да остави майка й да бъде забравена и първата стъпка към това е новата версия на биографичната книга.

Мениджърът на Стояна - Евгени Боянов, също се грижи за паметта на актрисата и по негова инициатива и идея се подготвя плоча на жилищната сграда в столичния квартал „Лозенец“ в памет на Мутафова, Калоянчев и Нейчо Попов.

„Радвам се, че Муки и Ивайло Калоянчев с радост приеха идеята ми.

Всичко вече е входирано, готово и се разглежда от столичен общински съвет.

Надявам се, е всичко ще е наред и плочата ще бъде поставена на 13 юли. Датата не е избрана случайно, тогава се навършват 96 години от рождението на Нейчо Попов“, сподели пред „Телеграф“ Евгени Боянов.

Преди месец Муки потърси във Фейсбук добър архитект, което породи спекулации, че ще строи къща.. „Спрете да пишете глупости, уважаеми журналисти! Няма да строя къща. Търсих архитект за паметната плоча на майка ми, Нейчо Попов и Георги Калоянчев, която скоро ще е факт! Проверявайте си информацията! И уважете паметта им!“, изрази негодуванието си Грубешлиева, което е категорична, че е много грозно да се спекулира с подобни неща.

На 6 юни се навърши половин година от смъртта на Стояна, а Муки трогна мрежата с послание. 'Най-тъжните шест месеца в живота ми!“, написа писателката и качи некролога на майка си. „Времето не лекува. Много боли. Не знам дали и кога ще свикна с мисълта, че вече я няма“, каза още Муки. „Отидохме на църква, после на гроба й, раздадохме череши... Много ни липсва“, допълни Евгени Боянов. На гроба на Стояна се поклони и актрисата Ирен Кривошиева.