Lidl с признанието „Препоръчан работодател“ за 2020

Lidl с признанието „Препоръчан работодател“ за 2020

Лидл България получи удостоверението „Препоръчан работодател“ за 2020 – една от най-предизвикателните години пред бизнеса у нас и в света. 

Признанието е резултат от първото национално проучване „Препоръчан работодател“. То е основано на eNPS (Employee Net Promoter Score), известно още като коефициент за лоялност на служителите към работодателя. Чрез измерване доколко работещите в дадена компания биха я препоръчали като работодател, се отличават онези, които правят служителите си истински удовлетворени и които заслужават да бъдат препоръчани като добро място за работа.

Резултатите от проучването посочват, че Лидл България не само има положителен eNPS индекс – тоест, преобладават хората, склонни да препоръчат компанията като работодател, но той е и над средния eNPS коефициент за индустрията за България. Това означава, че компанията заема водеща позиция в сектора по един от най-значимите показатели – препоръката от нейните служители. 

„Най-ценна за нас е именно препоръката на хората, които работят в Lidl – тяхната оценка е най-достоверна и най-истинска. Затова и признанието „Препоръчан работодател“ е толкова важно за нас. През годините никога не сме спирали да се грижим за своите служители и да им осигуряваме работна среда, която ги кара да се чувстват сигурни и ценени и която ги мотивира и вдъхновява. Няма да спрем да го правим и занапред, защото удовлетвореността на нашите служители е сериозна гаранция за високата удовлетвореност на нашите клиенти, както и най-голямото удовлетворение за нас като работодател“, коментира Милена Драгийска-Денчева, главен изпълнителен директор на Лидл България.

През изминалата 2020 година Лидл България получи серия от награди, отличаващи я като работодател. Компанията получи престижния сертификат TOП Работодател в България и Европа от TOP Employers Institute. За втора поредна година бе отличена и като най-предпочитан работодател сред хранителните вериги от работещите и студентите в страната в проучванията Employer of choice и Graduate Survey. В работодателския конкурс Career Show Awards Лидл България зае първо място в една от най-оспорваните категории – „Работодател на публиката“, и получи още 3 отличия в категориите „Стратегия за онбординг", „Най-добър работодател – FMCG" и „Стратегия за привличане на таланти".

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.