Lidl с приз „Най-добра дарителска програма“

Lidl с приз „Най-добра дарителска програма“

Най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България – “Ти и Lidl за по-добър живот” бе отличена като „Най-добра дарителска програма“ в годишните награди на Български дарителски форум. Престижната награда бе връчена на компанията лично от кмета на София Йорданка Фандъкова на официална церемония.

За 13-та поредна година конкурсът търси компаниите, които устойчиво и прозрачно подкрепят значими за обществото инициативи и каузи. Победителите се класират според финансовите и нефинансови инвестиции, направени през изминалата 2017 г., като е оценяван и положеният доброволен труд от страна на служителите.

„За Лидл България инвестицията в обществото е един от ключовите ни приоритети. Затова „Ти и Lidl за по-добър живот“ за нас е дългосрочно начинание и това, което вярваме, че я отличава от други програми е, че дава възможност на граждански организации от цялата страна да кандидатстват с проекти и инициативи, чрез които да подпомогнат местните общности да водят по-качествен и пълноценен начин на живот. Отличието „Най-добра дарителска програма“ е отговорност, която приемаме и е стимул за нас да продължаваме напред“, заяви Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Най-голямата социално отговорна инициативата на Лидл България се реализира за втора поредна година и към момента чрез нея са подкрепени общо 51 проекта на стойност 390 000 лева. Само за първата година на изданието, което донесе и престижното отличие „Най-добра дарителска програма“, са реализирани 31 инициативи на граждански организации от 18 населени места в България. Целта на „Ти и Lidl за по-добър живот“ е да допринася за по-качествен и пълноценен живот на хората в различните региони на страната като подпомага проекти 4 тематични области: образование, култура и историческо наследство, здравословен начин на живот и околна среда. През 2019 г. предстои да бъде обявено третото издание на инициативата, с което компанията ще търси нови проекти на организации от цялата страна, като максималното финансиране на всеки от тях е на стойност 10000 лева.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.