Лидл с най-много инициативи в областта на образованието

Лидл с най-много инициативи в областта на образованието

Финансира още 20 проекта по програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“

Лидл предстои да финансира 20 нови проекта в областта на образованието, опазването на околната среда, културата и историческото наследство. Това стана ясно на среща на пхредставители на веригата, Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум. Проектите ще се реализират чрез инициативата „Ти и Lidl за по-добър живот“.

Инициативата се провежда за втора поредна година и са събрани 390 хил. лв. На различните организации ще бъдат предоставени общо 135 хил. „Главната цел е да се реализират добри идеи в различните райони на страната“, каза по време на срещата главният изпълнителен директор на Лидл България Милена Драгийска. Получените предложения са общо 380, от които 255 са минали оценката по формални критерии, а оттам са минали през още 2 етапа за разпределение.

Крайните проекти наброяват 20, от които най-много са инициативите в областта на образованието - те са цели 8. След тях се нареждат тези за културата и историческото наследство с 5 идеи, „Активен начин на живот“ е представляван от 4 проекта, а най-малко има от област „Околна среда“- 3 проекта. Всички те имат срок от 1 година, за да бъдат изпълнени.

Един от проектите е за онлайн платформа, чрез която учениците да се учат на 35 различни умения като работа в екип и логическо мислене. Това ще стане под формата на сериал, който ще се състои от 5 сезона, първият от които ще бъде пуснат само след няколко седмици. Лентата е заснета с помощта на английски режисьор, направил клиповете на звезди като Ед Шийран и Колдплей. „Платформата ще учи на ключови умения, насочени предимно към ученици в гимназиална възраст“, уточни създателят на академия „Мини Машини“ Михаил Стефанов, чиято идея предстои да бъде финансирана.

Друг проект ще популяризира спорта в столицата като създаде игрище, на което да се забавляват децата. „За съжаление, днешните игрища нямат това състояние, с което да привличат децата“, каза пред „Монитор“ Методи Терзиев, основател на организацията „Отвъд спорта“, която ще партнира на Сдружение „Трансформатори“ за реализиране на проекта.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.