Lidl отваря пет нови магазина през 2019 г.

Lidl отваря пет нови магазина през 2019 г.

Компанията ще се фокусира върху големите градове и Черноморието

Lidl планира да открие поне 5 нови магазина, поставяйки фокус на големите градове и Черноморието. Преди броени дни отвори врати 94-я магазин на веригата у нас в курорта Св. св. Константин и Елена, следват Поморие, Царево и няколко магазина в София.

„Плановете ни за 2019 г. са амбициозни, каквито бяха и за 2018 г., когато отворихме 7 нови магазина. С новото разширяване на търговската мрежа през тази година целим да предложим удобни локации за пазаруване на жителите в централни райони и периферия на големите градове, както и възможност на повече хора по Черноморието да имат достъп до продуктите ни с оптимално съотношение качество-цена. Лидл България ще продължи да разширява търговската си мрежа, предлагайки характерната за Lidl разнообразна гама от продукти до все повече потенциални клиенти, помагайки им да пестят средства и време при осигуряването на качествени продукти за своето семейство“, сподели Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Наред с планираните откривания, компанията продължава и с програмата си за реновирания на съществуващите магазини, която има за цел модернизиране, осигуряване на повече удобство, както и подобряване на енергийната ефективност. Програмата за реновиране включва 60 магазина като за две години веригата обнови общо 42 магазина, осигурявайки повече удобство при пазаруване на своите клиенти, а през 2019 г. планира реновирането и на последните 18 обекта. Предприетите мерки при обновяване включват преустройство, внедряване на най-съвременна техника и оборудване, както и цялостната подмяна на осветлението с енергоспестяващо LED осветление за намаляване консумацията на енергия и емисиите на СО2, с цел реализацията на редица подобрения за по-модерна визия, повече простор и комфорт за клиентите и служителите.

Освен мащабни инвестиции устойчивата експанзия на веригата води след себе си и разкриването на нови работни места. Само за миналата година в новооткритите си магазини компанията откри и над 200 нови работни места, достигайки до 2700 служители в цялата страна. През следващата година Лидл България планира да открие още 200 нови работни места, с което да затвърди позициите си на един от най-големите работодатели в страната, предлагащ отлични работни условия, едни от най-високите нива на заплащане в бранша, атрактивен социален пакет и разнообразни възможности за кариерно развитие и квалификация в широка гама от професии.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.