Лидл България e топ работодател 2021 за България и Европа
2

Лидл България e топ работодател 2021 за България и Европа

Лидл България е топ работодател 2021 за България и Европа. За втора поредна година компанията бе отличена от международната организация TOP Employers Institute, която ежегодно отличава компаниите с доказани HR практики и политики.

Тази година сертификатът TOП Работодател добива още по-голяма значимост, защото отразява начина, по който компаниите са успели да преминат през изпълнената с предизвикателства 2020 година. Именно затова специален фокус при сертифицирането бе поставен върху управлението на промяната и ролята на добрите и устойчиви работодателски политики в условия на криза.

Осигуряването на безопасна и сигурна работна среда за служителите беше основен приоритет за Лидл България през 2020. Всичките близо 3200 служители на веригата запазват работата си. Едновременно с това компанията привлича и нови служители и се увеличава като екип. Лидл България продължава да дава едни от най-конкурентните възнаграждения и да гарантира финансова сигурност и стабилност. Продължава да се грижи и за развитието на своите екипи, като им осигурява достъп до разнообразие от платформи за обучение. Това са само част от примерите, които доказват, че и в трудни моменти, Лидл България не спира да развива и надгражда своите работодателски практики и да ги адаптира спрямо новите условия.

„Изключително сме щастливи, че за втора поредна година получаваме това отличие. Сега за нас то е още по-ценно, защото отразява доколко успешно сме преминали през една необичайна година, каквато беше 2020. Инвестирахме над 1,2 млн. лв. за предпазни средства и въвеждането на редица противоепидемични мерки. Доказахме, че следваме устойчиви работодателски практики, ефективни дори в условията на пандемия. И ако миналогодишното отличие показа, че се грижим за нашите служители в добри и спокойни времена, то тазгодишното затвърди, че тази наша грижа е постоянна и че дори в кризисни и несигурни моменти даваме спокойствие и сигурност на нашите служители“, коментира Милена Драгийска-Денчева, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Организацията TOP Employers Institute сертифицира и отличава над 1 600 работодателя в 120 държави на общо 5 континента. Сертификатът се връчва след задълбочен независим одит на HR политиките в компанията. Анализът обхваща 6 области на управление на човешките ресурси, като провежда дълбочинни интервюта по 20 ключови теми, сред които стратегия за развитие на хората, условия на труд и работна среда, привличане на таланти, обучение и др.

Наскоро Лидл България получи и още едно признание – удостоверението „Препоръчан работодател“, което показва доколко работещите в една компания са склонни да я препоръчат на свои близки и познати. Така положителната оценка от служителите, заедно с полученото международно признание за устойчивостта и ефективността на работодателските практики, още веднъж затвърждават образа на Лидл България като доказан ТОП работодател и любимо място за работа.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.