ЛиЛана: Искала съм съвети от Васил Божков (ОБНОВЕНА)

ЛиЛана: Искала съм съвети от Васил Божков (ОБНОВЕНА)

Познавам Васил Божков от много години, искала съм съвети за някои неща, съобщи певицата ЛиЛана пред БиТиВи.

Обвинената за участие в организирана престъпна група за отклоняване на евросредства Лиляна Деянова, както е името й, призна за познанството си с укриващия се в Дубай с 18 обвинения хазартен бос и уточни, че отношенията им не са бизнесотношения.

"Познавам Васил Божков от много години. Какви са отношенията ни? Не са бизнес отношения, в момента дори не поддържаме връзка", каза от терасата на дома си, където е под домашен арест, Деянова.

След като завършила образованието си в Англия, тя много рядко искала помощ от когото и да било. "Относно Васил Божков, мога да ви кажа само, че определено съм искала съвети за някои неща, въпреки че IT сферата не е нещо, което той  разбира. Спомням си, когато го информирахме, за да разберем мнението му, че ще участваме в процедурата по регистриране на доставчици за услуги за разпространение на електронни винетки, той каза: "За какво ще се занимавате с това, никой няма да ви го даде на вас". Ние тогава казахме: "Как няма да ни го дадат, като от 2019 г. вече няма обществени поръчки за избор на разпространители на електронни винетки, а става с регистрация, и може всяка една софтуерна компания, която иска, да се регистрира", разказа Деянова.

Това била ситуация, в която Божков я съветвал. "За ТОЛ-системата никога, по никакъв друг повод не сме искали съвети, защото смятаме, че разбираме много от това, което правим. Аз съм завършила бизнесикономика. Правя бизнес от много малка. Между фирмите ни и на Васил Божков няма нито една транзакция и никога не е имало", твърди Деянова.

Тя не отговори на въпроса какъв е размерът на европейските средства, които е усвоила нейната фирма, както и на приятелите й. Не пропусна обаче, да развие тезата си, че не е обвинена в отклоняването на европейски средства. "Мойто първо обвинение е, че съм заплашвала служители на Агенция "Пътна инфраструктура", че ще им искам оставката. Второто ми обвинение е, че съм представила неверни сведения пред служители на Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентноспособност". Никъде в обвинението ми няма текст, че съм отклонявала европейски средства или че не съм изпълнила проектите. Една от фирмите, с които сме работили, управителят й е моя приятелка. Аз нямам в момента внесен обвинителен акт, води се разследване. Дори не бих казала и че има обосновано предположение. Част от съставите на съда също отрече такова нещо. Не смятам, че въобще ще се достигне до обвинителен акт. Нашите европейски проекти са изпълнени перфектно", заяви Деянова.

За 3-месечния си престой в ареста тя разказа следното: "Аз успях да се справя, дори бих казала, че за мен това беше едно предизвикателство, което дори имаше смисъл. Беше като казарма, като лагер, в никакъв случай не е чак толкова зле, колкото някои други хора казват, и благодарения на страхотните служители в ареста престоят ми мина горе-долу бързо. Много се надявам и моят съдружник Мартин Димитров скоро да излезе".

 

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.