0

„Левски“ започна с равенство в контролите си на турска земя. "Сините" завършиха 1:1 с полския „Гурник“ (Забже) в мач на стадион "Регнум Каря" в Белек.

„Левски“ започна с равенство в контролите си на турска земя. "Сините" завършиха 1:1 с полския „Гурник“ (Забже) в мач на стадион "Регнум Каря" в Белек.

Попадението за българите бе дело на Хосе Кордоба, който се разписа от дузпа две минути преди края на мача. Малко преди това поляците, в чийто състав личеше името на световния шампион с Германия Лукас Подолски, бяха открили чрез Кравчук. Срещата бе белязана от доста слабото съдийство на местния рефер, който отмени много странно попадение на поляците още в началото на мача и даде много спорна дузпа за "сините". Реферът посочи бялата точка заради игра с ръка на футболист на „Гурник“, но повторенията показаха, че топката се удря в крака му.

Първа контрола за новата година изигра и „Лудогорец“, който не успя да победи „Висла“ (Краков).

Единственото попадение за българския шампион бе дело на Пиерос Сотириу още в четвъртата минута на мача, а в края гостите изравниха с удар извън наказателното поле. Двубоят бе неофициален дебют за новия треньор на „орлите“ Анте Шимунджа. Като титуляри пък започнаха две от новите попълнения за „Лудогорец“ - Спас Делев и Рик Джонатан.

Също на турска земя „Славия“ отстъпи с 0:3 на „Стал“ (Миелец), като и трите попадения на полския тим паднаха след почивката под проливния дъжд в Алания. Това бе втора проверка за "белите" от зимната подготовка. При първата, която се изигра в България, "Славия" се наложи над "Хебър" с 3:1. Новото попълнение на столичани Йон Бакеро отново започна като титуляр, а неостаряващият Георги Петков също взе участие в мача, появявайки се от резервната скамейка през втората част. За „Стал“ в игра след почивката се появи пък българският защитник Божидар Чорбаджийски.