0

Л евкемията връхлита 10-годишния Денислав два дни преди да прекрачи прага на училището. Тогава той е на 7 години и с вълнение очаква своя първи учебен ден.

Левкемията връхлита 10-годишния Денислав два дни преди да прекрачи прага на училището. Тогава той е на 7 години и с вълнение очаква своя първи учебен ден.

Първият път като му откриха левкемия беше 13 септември. Така и не можа да отиде да се запознае със съучениците си, разказа пред „Телеграф“ майката на момчето – Жени Николова. „ Включваше в онлайн обучението около един месец преди да му открият рецидива онлайн. Беше много щастлив и радостен, че има контакт с децата, но поради пандемията в момента нямаше как да го пуснем на училище тази година. И ето, че се появи и рецидив“, сподели Жени. Момчето обича да реди конструктори. Прави това понякога и в болницата. Всеки петък в клиниката идва човек, който подарява конструктори на децата, разказа майката на Денислав. Той се страхува от вземането на кръв и игли. Не може да свикне с тях. Иначе вярва, че е временно болен и ще се оправи. Заради пандемията в клиниката в Израел, където Дени е на химиотерапия не разрешават разходка по коридорите. Не може да излиза от стаята, а плътно до него са родителите му. Ако терапията му подейства добре, ще се пристъпи към трансплантация на стволови клетки. От клиниката са поели ангажимент да намерят донор за три седмици. В момента Дени е отпаднал и изнервен от кортикостероидите, но като цяло е добре. Вдигна лека температура, което е нормално поради ниския имунитет. Включиха му антибиотици и се чувства добре. Дай боже да няма инфекция, надяват се родителите му.

Жени каза, че доби хора даряват за Дени и всеки ден дарителската сметка му е с различни стойности. Искаха 200 000 долара като първоначална оферта, обясни тя. След това се оказа, че лекарството за химиотерапията не е включено в цената и трябваше да доплащаме, разказа Жени Николова. Отделно се наложило семейството да доплаща престой в болницата, тъй като изпълнихме този, който е по оферта. Не знаем как ще продължим от тук нататък, но ще ни трябват 150 000 – 200 000 долара. Надявам се това да е максимумът, каза майката на момчето.

Дарителска сметка:

BG08UNCR70001524243279

Банка: UniCredit Bulbank 

Титуляр: Денислав Димитров Георгиев 

Може да се дари още и през „Пейпал“: jeni_angelova@mail.bg

БЛАГОДАРИМ ВИ!