ЛЕТНИ РЕМОНТИ В СОФИЯ: Задръствания и без топла вода в част от центъра

ЛЕТНИ РЕМОНТИ В СОФИЯ: Задръствания и без топла вода в част от центъра

Нов асфалт и велоалея по "Каблешков", караме по "Шишман" с 20 км в час

Официално летните ремонти в София започват от събота, а част от реконструкциите ще доведат до задръствания. От 8 май продължава реконструкцията на столичния бул. "Тодор Каблешков", съобщи зам.-кметът по строителството на града Ангел Джоргов.

През миналата година бе изградено южното платно по "Каблешков" между бул. "България" и ул. "Луи Айер". От събота дейностите ще продължат в северното платно между "Костенски водопад" и "България", като кръстовището ще остане отворено. Движението на автомобилите ще се осъществява двупосочно в новоизграденото южно платно. След това ремонтите дейности ще продължат при кръстовището на "Каблешков" и "Луи Айер". Ремонтът предвижда нова асфалтова настилка, бордюри и велоалея.

От 12 май ще продължи и реконструкцията на ул. "Николай Коперник" в район "Слатина". Миналата година бе ремонтиран участъка между "Цариградско шосе" и "Шипченски проход", сега реконструкцията ще продължи до улица "Гео Милев", като ремонтиращия се участък ще бъде затворен за движение. Автобус 72 ще минава по "Коста Лулчев".

Улица "Шишман" в центъра на града също ще бъде променена из основи. Освен разкопаните участъци неудобство там ще бъде създадено и от спирането на топлата вода в продължение на пет месеца. В началото на ремонта от 10 май ще работят екипи на "Софийска вода" и "Топлофикация" в различни участъци на улицата. "За около пет месеца ще са работи по улицата от двете дружества. Кръстовищата с изключение на тези на "Шишман" и "Славянска" ще бъдат затваряне за по три месеца. Първият етап е от "Аксаков" до "Иван Вазов", а в кръстовището с "Гурко" ще бъде затворено за три седмица, след което ще се положи временен асфалт и ще бъде отворен", обясни Джоргов.

По ремонтираната улица движението ще е споделено, а автомобилите ще се движат с 20 км в час.

Следващата седмица кметството ще подпише договор за ремонт на улица "Първа българската армия", който се очаква да започне в началото на юни.

Иначе най-голямата реконструкция в града, която започна тази година е ремонтът на трасето на трамвай №5. Обновяването на трамвайните релси стартира през април и ще продължи две години. През първия етап ще се реконструира участъка от площад „Македония“ до „Бъкстон“. В този участък трамваите вече спряга движение, а от общината пуснаха заместващи автобуси, които спират на временни спирки, припокриващи тези на трамвая. . Включен е и ремонт на платната на ул. „Алабин“ и в „Княжево“. На площад „Македония“ между бул. „Христо Ботев“ и „Руски паметник“ ще бъде изграден линеен парк с трева между релсите, с храсти, с дървета, със зони за отдих, пейки и велоалея. Догодина ремонтът ще продължи от "Бъкстон" до "Княжево".

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.