0

Ч есто след края на работния ден се чудим какво да приготвим на семейството за вечеря, което хем да стане бързо, хем да не изисква много продукти, хем да е и вкусно, така че всички вкъщи да са доволни.

Често след края на работния ден се чудим какво да приготвим на семейството за вечеря, което хем да стане бързо, хем да не изисква много продукти, хем да е и вкусно, така че всички вкъщи да са доволни.

Спасение в този момент може да ви бъде тази рецепта за сирене в гювече, която отнема не повече от 40 минути (с печенето) и се прави с наличното в хладилника.

Продукти за 4 порции:

300 г сирене

4 яйца

2 домата

4 печени чушки

зехтин

Начин на приготвяне:

Нарежете сиренето на филии и го накиснете в студена вода, за да му излезе солта. Ако имате идея, че ще правите тази вечеря, може да го накиснете и предварително.

Пригответе 4 гювечета, нарежете доматите на шайби.

Във всяко гювече на дъното слагате по една лъжица зехтин. Отгоре редите парчетата обезсолено сирене. Върху тях слагате цяла изпечената и обелена чушка и по 2-3 от шайбите домат (може и сушен или от консерва). Върху тях отново слагате сирене, чуквате по едно яйце и печете на 200 градуса при затворен капак до готовност на яйцето. Ако го предпочитате по-рохко, може да го чукнете 10-ина минути след поставянето на гювечетата във фурната. По желание може да ръснете и отгоре малко зехтин или да наредите парченца масло. Може да овкусите с чубрица, малко черен пипер и мащерка или с други предпочитани от вас подправки.

Изваждате гювечетата от фурната, обръщате съдържанието им в чинии и се наслаждавате на вкусна и лека вечеря!

Да ви е сладко!