Лео Бианки: Най-най-най любима италианска рецепта

Лео Бианки: Най-най-най любима италианска рецепта

"Животът е прекрасен" с Лео Бианки - това го знае всяка домакиня. Той е най-добрият рапър сред готвачите, най-умелият кулинар сред музикантите и най-усмихнатият италианец в България. Между професионалните си ангажименти в България, пътуванията до родината и грижата за близнаците Николо и Матия, Лео намери време да издаде пред „Монитор“ любимата си  италианска рецепта.

 

 Спагети „Аматричана“

За да направим спагети „Аматричана“ имаме нужда от един тиган с малко зехтин – около 20 -30 мл, към който  добавяме около 50 гр нарязан ситно стар лук и след това добавяме свинската буза. Това е традиционно за този сос. Или вместо буза, просто бекон, нарязан на кубчета, който трябва да се запържи. Слага се и малко бяло винце – 20 мм. След като се изпари виното добавяме към 200 мл доматена паста. Чакаме да се сгъсти сосът и добавяме пекорино, което е овче сирене. След като се сгъсти сосът можем да добавим спагетите,  да разбъркаме и сервираме. Може и малко чили да сложим, за да стане по-пикантно. Този вариант в Италия много се яде, като е важно да се каже, че оригиналната рецепта е без лук, но задължително слагам. В почти цяла Италия се добавя, за да стане по-вкусно.

 

Необходими продукти за соса:

  • Зехтин
  • Стар лук
  • Свинска буза или бекон
  • Бяло вино
  • Доматена паста
  • Пекорино
  • Чили (по желание)

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.