"Животът е прекрасен" с Лео Бианки - това го знае всяка домакиня. Той е най-добрият рапър сред готвачите, най-умелият кулинар сред музикантите и най-усмихнатият италианец в България. Между професионалните си ангажименти в България, пътуванията до родината и грижата за близнаците Николо и Матия, Лео намери време да издаде пред „Монитор“ любимата си италианска рецепта.
"Животът е прекрасен" с Лео Бианки - това го знае всяка домакиня. Той е най-добрият рапър сред готвачите, най-умелият кулинар сред музикантите и най-усмихнатият италианец в България. Между професионалните си ангажименти в България, пътуванията до родината и грижата за близнаците Николо и Матия, Лео намери време да издаде пред „Монитор“ любимата си италианска рецепта.
Спагети „Аматричана“
За да направим спагети „Аматричана“ имаме нужда от един тиган с малко зехтин – около 20 -30 мл, към който добавяме около 50 гр нарязан ситно стар лук и след това добавяме свинската буза. Това е традиционно за този сос. Или вместо буза, просто бекон, нарязан на кубчета, който трябва да се запържи. Слага се и малко бяло винце – 20 мм. След като се изпари виното добавяме към 200 мл доматена паста. Чакаме да се сгъсти сосът и добавяме пекорино, което е овче сирене. След като се сгъсти сосът можем да добавим спагетите, да разбъркаме и сервираме. Може и малко чили да сложим, за да стане по-пикантно. Този вариант в Италия много се яде, като е важно да се каже, че оригиналната рецепта е без лук, но задължително слагам. В почти цяла Италия се добавя, за да стане по-вкусно.
Необходими продукти за соса:
- Зехтин
- Стар лук
- Свинска буза или бекон
- Бяло вино
- Доматена паста
- Пекорино
- Чили (по желание)