Лекари от Центъра за спешна медицинска помощ в Пазарджик недоволстват, че заради липса на указателни табели на улици често линейките не могат да достигнат до съответния адрес на пациента. Нередки са случаите, при които поради липсващи указателни табели за наименование на улици и номера на жилищни сгради на територията на община Пазарджик и населените места, се стига до забавяне на екипите.

Това е и причината директорът на  Центъра за спешна медицинска помощ в Пазарджик д-р Борис Манев да  внесе сигнал до кмета на община Пазарджик Тодор Попов, Общински съвет  – Пазарджик и обществения посредник Георги Шопов.

В  писмото  се обръща внимание на проблема с липсващи указателни табели за наименования на улици  в Пазарджик и населените места  в общината, както и липсващи номера на  жилищни сгради. Д-р Манев настоява по възможност в най-кратък срок да бъдат предприети мерки за възстановяване на указателните табели.

Той припомня, че във връзка с дейността на Центъра за спешна медицинска помощ - Пазарджик  екипите на спешните медици са задължени да осъществяват спешна диагностика и терапия на пациенти с остро настъпили нарушения на жизненоважни функции, като за възможно най-кратко време, използвайки най-целесъобразния маршрут, да пристигнат на подадения за изпълнение адрес.

По темата: Спешна помощ
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Екоинспекцията в Пазарджик предупреди кметове за почистване на речните корита

Регионалната инспекция по околна среда и води в Пазарджик даде предписания на кметовете на 12-те общини в региона да предприемат мерки за почистване и недопускане на наличие на нерегламентирани сметища и замърсявания, вкл. и на речните легла и прилежащите територии. Мярката се предприема с цел превенция, във връзка с изискванията на Закона за управление на отпадъците и по заповед на министъра на околната среда и водите.

Направиха 2 операции на ухапания от агресивно куче инкасатор

Приключи и втората операция на нахапания от куче инкасатор от ЕВН, съобщиха от областната държавна болница в  Пазарджик. 64-годишен мъж, който е бил нахапан от дворно куче в село Бошуля, е приет в събота, 15 февруари, в Спешното отделение на МБАЛ-Пазарджик.

Без кръгово на пътя Пазарджик-Пловдив при с.Мало Конаре

По време на настоящия ремонт на пътя Пазарджик – Пловдив не се предвижда изграждане на кръгово кръстовище при разклона за селата Мало Конаре и Огняново. Това става ясно от отговор на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова на парламентарно питане от депутата от БСП Надя Клисурска. В момента 18 километра от шосето се ремонтират, като средствата в размер на
25 656 523 лв. са осигурени от държавата.