0

Л егендарният гимнастик Йордан Йовчев пожела на българските спортисти да спечелят поне един медал на стартиралите преди часове олимпийски игри в Токио. Данчо чистосърдечно си призна, че щом българската делегация намалява с всяка изминала олимпиада, явно състезателите ни не се адаптират към новостите в световния спорт. Освен това Йовчев заяви, че очаква жените в българската делегация да се представят по-добре от мъжете.

Легендарният гимнастик Йордан Йовчев пожела на българските спортисти да спечелят поне един медал на стартиралите преди часове олимпийски игри в Токио. Данчо чистосърдечно си призна, че щом българската делегация намалява с всяка изминала олимпиада, явно състезателите ни не се адаптират към новостите в световния спорт. Освен това Йовчев заяви, че очаква жените в българската делегация да се представят по-добре от мъжете.

“Като че ли вече попривикнахме със ситуацията да няма фенове по трибуните, коментира легендата в интервю за „Букмейкър рейтинги“. - Интересното е какви рекорди ще има – ще има ли въобще? Новите звезди, които ще изгреят, от кои спортове са, ще има ли такива...?

Колкото до българското представяне – очаквам жените да се представят по-добре от мъжете. Към нашите грации има сериозни очаквания. Аз съм доволен, че 9-10 години след моето приключване на кариреата ми в Лондон 2012 имаме състезател, който ще представя спортната гимнастика – Дейвид Хъдълстоун.

Това, че делегацията намалява, означава, че явно не се адаптираме към новостите. Или изоставаме в подготовката, или в иновации, в кадри… Останалите страни запазват спортистите и треньорите и съумяват да бъдат на ниво. А при нас лошото е, че нямаме избор. Ако имаме 10 деца, от тях накрая може да оцелее едно или нито едно.

Надявам се на медал за България от Токио. Трябва да имаме медал. Дано спортистите ни изненадат приятно.

Не ми липсват олимпийските игри. Това не са моите игри. Искам да запазя спомена си към това велико събитие такова, каквото беше преди това – с цялата грандиозна атмосфера. Сега ще бъда телевизионен зрител и ще стискам палци на българските спортисти", завърши Йордан Йовчев.