0

К омпанията Land Rover разработва автономни автомобили, способни да се движат самостоятелно върху всякакъв терен и при всякакви метеорологични условия. Проектът е на стойност 3,7 милиона британски лири и изследва автономната проходимост на всъдеходите на британската марка. За първи път в света проектът CORTEX ще изведе автономните автомобили извън пътя, гарантирайки, че те са напълно способни да се придвижват при всякакви метеорологични условия, като например кал, дъжд, лед, сняг или мъгла.

Компанията Land Rover разработва автономни автомобили, способни да се движат самостоятелно върху всякакъв терен и при всякакви метеорологични условия. Проектът е на стойност 3,7 милиона британски лири и изследва автономната проходимост на всъдеходите на британската марка. За първи път в света проектът CORTEX ще изведе автономните автомобили извън пътя, гарантирайки, че те са напълно способни да се придвижват при всякакви метеорологични условия, като например кал, дъжд, лед, сняг или мъгла.

Като част от проекта е разработена 5D технология, която комбинира в реално време акустични и видео данни, показатели от радар, както и от отчитане на светлина и дистанция. Достъпът до тези комбинирани данни подобрява познаваемостта на средата, в която се намира автомобилът. Машинното самообучение позволява на автономния автомобил да се държи все по-умно, позволявайки му да се справи с всякакви метеорологични условия и терени.

Проектът е на стойност 3,7 милиона британски лири

Компанията ще разработи новите автономни автомобили със същата проходимост и динамика, които клиентите очакват от всички модели на Land Rover. Автономността е неизбежна за автомобилната индустрия и иновациите гарантират, че новите автономни модели са най-способни, най-безопасни и носят най-голямо удоволствие от шофирането. Проектът CORTEX дава възможност на Land Rover да работи с добри партньори, чиято експертиза ще е от голяма полза близко бъдеще.

Компанията Land Rover разработва технологии за напълно и за полуавтоматизирани автомобили, предлагайки на клиентите избор на нивото на автоматизация, като същевременно запазва удоволствието и безопасността. Този проект формира част от визията на компанията да направи автономния автомобил надежден във възможно най-широкия спектър от реални условия на шофиране на пътя и на офроуд, както и при различни метеорологични условия.

Проектът CORTEX е на стойност 3,7 милиона британски лири и ще развие технологията чрез разработване на алгоритмите, оптимизация на сензорите и физическо тестване на офроуд трасета във Великобритания. Университетът на Бирмингам със своите водещи в света проучвания в областта на радарните и сензорните технологии за автономни платформи и Myrtle AI, експерти в машинното самообучение, се присъединяват към проекта. Проектът CORTEX е обявен като част от третия кръг на Innovate UK за финансиране на свързани и автономни автомобили през март 2018 година.