0

Н овото поколение на Defender безспорно е най-здравият и най-способният Land Rover, създаван досега от британците, който съчетава в себе си най-съвременните технологии на XXI век и неоспоримите офроуд характеристики на Land Rover. Новият Defender отдава почит на 70-годишната история на оригиналния модел, като същевременно е пригоден за новото време, в което живеем. Легендарният всъдеход разполага с изцяло нови и усъвършенствани двигатели, ново ниво на оборудване X-Dynamic и повече опции, което го прави още по-привлекателен за почитателите.

Новото поколение на Defender безспорно е най-здравият и най-способният Land Rover, създаван досега от британците, който съчетава в себе си най-съвременните технологии на XXI век и неоспоримите офроуд характеристики на Land Rover. Новият Defender отдава почит на 70-годишната история на оригиналния модел, като същевременно е пригоден за новото време, в което живеем. Легендарният всъдеход разполага с изцяло нови и усъвършенствани двигатели, ново ниво на оборудване X-Dynamic и повече опции, което го прави още по-привлекателен за почитателите.

Новият Land Rover Defender получава Plug-In хибридно задвижване, комбинирайки 2,0-литров 4-цилиндров бензинов турбодвигател с мощност 300 к.с. и електрически мотор със 105 кВт, задвижван батерия с капацитет 19,2 кВтч. Всъдеходът носи обозначението P400e и разполага със системна мощност от 404 к.с.

Новият Defender P400e Plug-In хибрид се предлага при модела 110 и осигурява комбинация от динамика и икономичност, като превръща модела в най-способният и издръжлив електрифициран Land Rover. Новият Defender P400e е в състояние да се движи в изцяло електрически режим, внасяйки ново измерение в приключенията сред природата.

С новия Defender P400e Plug-In хибрид потребителите ще могат да шофират в изцяло електрически режим до 43 км, включително офроуд, където въртящият момент от електрическия мотор прави автомобила още по-проходим. Комбинираният разход на гориво е едва 3,3 л/100 км, а емисиите на CO2 са само 74 г/км. Наред с тези впечатляващи показатели, новият Land Rover Defender P400e може да се ускори от 0 до 100 км/ч само за 5,6 секунди и да достигне максимална скорост от 209 км/ч.

Всички модели Defender P400e разполагат с порт за зареждане, разположен от лявата страна на автомобила и се предлагат със стандартен кабел за зареждане Mode 3, като се предлага и опционален кабел Mode 2. Кабелът за зареждане Mode 3 позволява зареждане до 80% за 2 часа, докато зареждането чрез кабел Mode 2 ще отнеме около 7 часа, за да се зареди до 80%, което е идеално за домашно зареждане през нощта.

На бързо зарядно устройство с мощност 50 кВт, P400e се зарежда до 80% за 30 минути. Новият Defender предлага офроуд възможности в пълен електрически режим, като гарантира, че способностите на модела са налични при всички опции на двигателя и задвижването. Новият Defender P400e може да тегли прикачен товар до 3000 кг и е способен да носи товар на покрива от 168 кг или 300 кг.

Освен като Plug-In хибрид, новият Land Rover Defender се предлага и с мощния и ефективен 3,0-литров 6-цилиндров редови турбодизелов двигател Ingenium на Land Rover и задвижване на всички колела 4х4. Моделът Defender 90 развива максимална мощност от 300 к.с. и се укорява от 0 до 100 км/ч за 6,7 секунди. Максималният въртящ момент от 650 Нм осигурява на Defender D300 безпроблемно представяне както на пътя, така и извън него. Благодарение на своята технология Mild-Hybrid Electric Vehicle и новата интелигентна система за задвижване на всички колела, Defender D300 има плавни реакции и разход на гориво от 8,8 л/100 км.

Новата интелигентна система за задвижване непрекъснато променя въртящия момент въз основа на данните от околната среда, предоставени от сензора, за да разпредели въртящия момент към едната или другата ос, където е необходимо. Тази система за разпределение на въртящия момент оптимизира сцеплението и ефективността на задвижването, което води до намален разход на гориво и ниски емисии на CO2.

Наред с Land Rover Defender 110, клиентите имат възможност да направят още по-голям избор в търсене на перфектния за тях модел с всъдехода Defender 90. Моделът се отличава с каросерия с 3 врати, но предлага просторен интериор с място за до 6 човека, когато е монтиран със сгъваема седалка на предния ред, въпреки общата дължина, която е по-малка от компактен семеен хечбек.

Новият Defender 90 се отличава с практичен интериор като при модела 110, както и с избор от широк набор от модели Defender, X-Dynamic, First Edition и X-модел, както и нивата S, SE и HSE. Новият Land Rover Defender 90 има тесен радиус на завой от 11,3 метра за отлична маневреност.

Всъдеходът се предлага и с избор от четири пакета аксесоари - Adventure, Country, Explorer и Urban, предоставяйки на клиентите възможността да отидат навсякъде със своя Defender и да вземат всичко, което им е необходимо. Опциите за бензинов Defender включват мощните варианти P300 и P400, заедно с новия редови 3,0-литров 6-цилиндров турбодизелов двигател Ingenium във варианти D200, D250 и D300. Всички модели Defender 90 са оборудвани с 8-степенна автоматична скоростна кутия, с постоянно задвижване на всички колела при бензиновите варианти и двойно предаване 4х4 при новите дизелови версии.

Новото ниво на оборудване X-Dynamic разширява избора на спецификации при гамата на Defender. То е достъпно както за Defender 90, така и за 110 и предлага разнообразие от дизайнерски детайли в екстериора и интериора, които отразяват огромните възможности на модела и гарантират, че той ще се откроява сред тълпата. Вътре уникалните елементи включват осветени метални протектори и седалки изработени от извънредно здрав материал, подобен на текстил, използван при екстремни ситуации на открито.

Той е устойчив на ожулвания, с уникална текстура, която добавя по-голяма дълбочина към интериора на Defender. Материалът е вдъхновен от работническите ръкавици и кръпките на мотоциклетните якета, като следва мотото на Defender, че е способен на велики дела с материали, които са атрактивни, но напълно подходящи, здрави и устойчиви. Отделните опции и пакети в гамата също са обновени, включително с предлагането на по-богат избор от външни цветове, което дава огромни възможности за персонализация на модела.