0

Г олямата ни актриса Стоянка Мутафова е в реанимацията на Военномедицинска академия. Тя е била преместена там в четвъртък вечерта. Новината бе потвърдена от лечебното заведение, както и от дъщерята на звездата – Мария Грубешлиева-Муки.

Голямата ни актриса Стоянка Мутафова е в реанимацията на Военномедицинска академия. Тя е била преместена там в четвъртък вечерта. Новината бе потвърдена от лечебното заведение, както и от дъщерята на звездата – Мария Грубешлиева-Муки.

От 21 октомври комедийната прима лежеше в болница "Лозенец" след операция на възпалена жлъчка и развит впоследствие сепсис.

Високата температура на 97-годишната актриса бе овладяна, в момента температурата й е нормална, диша спонтанно, а когато почувства затруднения, подпомагат процеса с апарат

каза за „Монитор“ мениджърът й Евгени Боянов. Състоянието на Мутафова е сериозно, но не и влошено, увери той. Преместването се е наложило не заради влошаване на пациентката, а по настояване на Грубешлиева, чиято комуникация с медиците от болница „Лозенец“ в последните дни била затруднена. Транспортирането на Стоянка във ВМА е извършено със специално оборудвана, а не с обикновена линейка, и е преминало успешно, изтъкна Боянов. Специалистите там правят всичко възможно за лечението й.

Стоянка е силна и жизнена и смятам, че ще се оправи

каза Муки пред бТВ и призова всички почитатели на Мутафова да й стискат палци и да й пращат добра енергия.

В същото отделение, където е хоспитализирана Мутафова, е и проф. Стефан Данаилов, за когото има добри новини – излязъл е от медикаментозна кома, в съзнание е и е контактен, съобщи bTV, позовавайки се на доведения син на актьора Росен Цанков. Ламбо остава в реанимацията на ВМА на апаратно дишане, докато се възстанови достатъчно.

Припомняме, че Данаилов беше поставен за втори път в медикаментозна кома на 2 ноември, като по-рано също прекара няколко дни в такова състояние, докато лекарите преценят как да продължи лечението му. Данаилов беше приет във ВМА заради проблем с белите дробове. След инцидент през август той претърпя операция за смяна на тазобедрена става.