0

Б ългария стиска палци за любимите си актьори Стефан Данаилов и Стоянка Мутафова, които вече седмици са в тежко състояние в различни болници. За съжаление, и при двамата за подобрение засега не може да се говори – лекарите продължават да се борят за живота им.

България стиска палци за любимите си актьори Стефан Данаилов и Стоянка Мутафова, които вече седмици са в тежко състояние в различни болници. За съжаление, и при двамата за подобрение засега не може да се говори – лекарите продължават да се борят за живота им.

„Монитор“ се свърза с племенницата на Мастъра – режисьорката Роси Обрешкова. „Зле е положението. За момента няма никаква промяна. В началото имаше малко подобрение, сега – нищо. Лекарите не ме обнадеждиха много.

Вече и нас, близките, не ни пускат

при него“, сподели с тревога тя.

Чрез приятели на проф. Данаилов „Монитор“ научи, че от нощта срещу петък големият актьор отново е поставен в медикаментозна кома, за да се премине към следващ етап от терапията. Но организмът му не е достатъчно стабилизиран за целта, така че в момента специалистите чакат да е в състояние да започне да се бори и „на собствен ход“ и не го третират с нищо, докато това не се случи. Засега обаче ситуацията не подсказва, че нещата ще тръгнат в посока към самостоятелно регенериране.

Легендата на родното кино бе поставен в медикаментозна кома и преди две седмици, след като бе докаран по спешност от санаториум в Хисаря с много голям белодробен излив след падане. Оттогава е в реанимацията на Военно-медицинска академия, където първия път успяха успешно да го извадят от режима на изкуствена кома и Ламбо дори започна да разговаря, да се шегува и да се храни самостоятелно. Само преди три месеца актьорът претърпя операция на тазобедрената става в болница „БургасМед“, където постъпи след инцидент. След интервенцията актьорът се възстанови до степен да може да изиграе няколко представления на спектакъла „Актрисата“ из страната.

Към момента няма добри новини и за 97-годишната комедийна прима Стоянка Мутафова, която бе приета в Университетска болница „Лозенец“. „Състоянието й е

тежко, побъркала съм се

от притеснение“, лаконична бе дъщерята на великата актриса Мария Грубешлиева-Муки, която е неотлъчно до майка си. Миналия понеделник, 21 октомври, на Мутафова е бил отстранен жлъчният мехур след тежко възпаление на жлъчката. Операцията минала добре и тя успешно излязла от упойката, но вследствие на възпалението е развила сепсис и е вдигнала висока температура, която продължава да поддържа. Инфекцията изглежда още не е овладяна напълно. Нейни колеги предполагат, че болките в кръста отпреди няколко месеца, от които Стоянка се оплакваше, може да са били свързани с жлъчката, а възпалението не е било открито и диагностицирано навреме.