0

Н идерландия си осигури място на осминафиналите на Евро 2020. "Лалетата" сториха това след победа с 2:0 над Австрия във втория мач за двата тима от Група С. На "Йохан Кроайф Арена" тимът на Франк Де Бур спечели след попадения на Мемфис Депай от дузпа и Дензъл Дъмфрис.

Нидерландия си осигури място на осминафиналите на Евро 2020. "Лалетата" сториха това след победа с 2:0 над Австрия във втория мач за двата тима от Група С. На "Йохан Кроайф Арена" тимът на Франк Де Бур спечели след попадения на Мемфис Депай от дузпа и Дензъл Дъмфрис.

Така Нидерландия има 6 точки и вече ще мисли за осминафиналите. Австрия остава с 3 точки, колкото има и Украйна. Северна Македония е на последното място с 0 точки. В последния кръг Нидерландия ще играе с македонците, а Австрия и Украйна ще се борят за второто място в групата.

Двубоят започна с натиск за домакините, които на няколко пъти успяваха да отнемат топката от австрийски футболисти дълбоко в половината на тима.

В 11-ата минута Мемфис Депай застана зад топката, след като беше отсъдена дузпа след нарушението срещу Дензел Дъмфрис в наказателното поле на гостуващия тим. Стрелецът показа хладнокръвие и не сбърка за 1:0.

В 67-та минута усилията на домакините през цялото време дадоха нови плодове. След страхотен извеждащ пас към резервата Дониел Мален, Депай напредна и накрая без егоизъм намери съотборника си Дензел Дъмфрийс, който не сбърка за 2:0.