Лабораторията за допинг контрол минава към СУ

Лабораторията за допинг контрол минава към СУ

От 1 януари 2021 г функциите, дейността, активите, пасивите, архивът, както и всички права и задължения на Антидопинговия център към министъра на младежта и спорта, свързани с Лабораторията за допингов контрол, преминават към Научноизследователската и изпитваща лаборатория в спорта към Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Това е записано в Постановление за изменение на Правилника за устройството и дейността на Антидопинговия център, прието днес от Министерски съвет.

Промените са съобразени с последните изменения в Закона за физическото възпитание и спорта и новата Наредба за антидопинговата дейност, която влиза в сила на 1 януари 2021 г.

„Центърът е национална антидопингова организация - специализиран орган за осъществяване на допингов контрол, превенция и борба срещу употребата, разпространението и допускането на употреба на допинг в спорта. Той е независим в оперативните си решения и действия“, се казва още в постановлението.

Допълнени са функциите на Антидопинговия център със създаване и управление на Регистър за отборните местонахождения и Вторичен регистър на спортистите за тестване.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.