0

Л ято е. Навън е непоносима жега и искате да се разхладите. Нуждаете се от нещо вкусно, свежо, но и лесно за приготвяне. Предлагаме ви такава рецепта, точно за горещините. Домашен йогурт сладолед. Вижте какво ви е необходимо, за да си приготвите това изкушение.

Лято е. Навън е непоносима жега и искате да се разхладите. Нуждаете се от нещо вкусно, свежо, но и лесно за приготвяне. Предлагаме ви такава рецепта, точно за горещините. Домашен йогурт сладолед. Вижте какво ви е необходимо, за да си приготвите това изкушение.

Продуктите, които ви трябват, са:

сметана - 1 ч.ч. сладкарска
захар - 1/2 ч.ч.
кисело мляко - 1 кофичка, висок процент
ванилия - 2 прахчета
плодове - по желание
сладко - за гарниране

Начин на приготвяне:

Разбийте сметаната, предварително много добре охладена с миксер, докато стане на сняг и добавете захарта, киселото мляко и ванилията. Хубаво доразбийте сместа и я превхвърлете в подходящ за замразяване съд. Сложете за 1 час в камерта, извадете, разбийте отново и така още 3 часа, като разбивате 2-3 пъти.

Накрая оставете домашния сладолед йогурт да се стегне напълно. Поднесете го на топки и гарниран с плодов топинг или сладко по избор. Ако искате да направите плодов сладолед йогурт, просто накрая добавете пасирани плодове (около 250 г). Насладете се!

Източник: recepti.gotvach.bg