КЗК разреши на Нова да купи Канал 3 и четири радиа

КЗК разреши на Нова да купи Канал 3 и четири радиа

Комисията за защита на конкуренция разреши придобиването на Канал 3 от Нова тв, става ясно от решение, публикувано на сайта ѝ.

Антимонополната комисия е взела решение, с което се позволява на „Нова Броудкастинг Груп“ ЕООД да придобие едноличен контрол върху дружествата, които оперират телевизионните канали „Канал 3“, „THE VOICE“ и „Magic TV“ и радиостанциите „Радио Веселина“; „Радио Витоша“; „Magic FM“ и „The Voice Radio“.

Комисията е установила, че сделката ще окаже въздействие върху пазарите на тв разразпространението както и на тези на тв, интернет и радио рекламата. В анализа си от КЗК са отчели спецификата и характерните особености на медийния сектор.

След извършената оценка комисията е приела, че сделката няма да доведе до установяване или засилване на господстващо положение, което да засегне ефективната конкуренция на тези пазари.

Следователно тя не би могла да породи антиконкурентни ефекти на посочените пазари и следва да бъде безусловно разрешена, считат от антимонополната комисия.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.