КЗК отряза „Инерком“ от сделката за ЧЕЗ

КЗК отряза „Инерком“ от сделката за ЧЕЗ

Решението може да се обжалва пред ВАС

Комисията за защита на конкуренцията не разрешава на фирмата "Инерком България" ЕАД на Гинка Върбакова да придобие българските дружества на ЧЕЗ. Това се вижда от решение на регулатора от днес. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок, който започва да тече от съобщаването на компанията.

Кандидатът за купувач е посочил в искането си до комисията, че няма вероятност след сделката да придобие господстващо положение на пазара. В хода на производството са изискани становища и информация от Министерство на енергетиката, Комисия за енергийно и водно регулиране, "Електроенергиен системен оператор" ЕАД и от основни конкуренти на участниците в концентрацията.

Също с решение от днес антимонополният орган забрани придобиването на контрол от страна на ППФ ТМТ Бидко 2 Б.В., Нидерландия на чешкия милиардер Петер Келнер върху дейността на „Нова Броудкастинг Груп” АД, и индиректно върху нейните дъщерни дружества „Нет Инфо“ АД и „Агенция Ева“ ООД.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.