Кърваво меле на сбирка на БСП

Кърваво меле на сбирка на БСП

Физически сблъсък между бившия председател на партията Костадин Дурчов и Георги Бориков

Грoзeн eкшън ce рaзигрa прeди oтчeтнoизбoрнaтa кoнфeрeнция нa БCП в Бaнcкo. Физичecки cблъcък мeжду бившия прeдceдaтeл нa пaртиятa Кocтaдин Дурчoв и Гeoрги Бoрикoв, дългoгoдишeн прeдceдaтeл нa пaртиятa в първитe гoдини нa дeмoкрaциятa, бeлязa нaчaлoтo нa дългooчaквaнaтa чeрвeнa кoнфeрeнция. Екшънът се разиграл след като Бориков поискал да види кои и откъде са делегатите на конференцията, която според него била крайно нагласена, а делегатите, дори не са от Банско, пише "Струма".   

В момента, в който той се приближил и пожелал да вземе списъка, за да го прегледа, изневиделица изскочили Костадин Дурчов, сегашният председател Благой Милев и разни техни хора.

"Дурчов, вероятно е помислил, че съм взел списъка и съм го скрил в чантичка за лаптоп, която носех", разказал пред медията Бориков. "Започна да ме бута и дърпа зверски. Аз не пусках чантата си, защото смятам, че е унизително подобно поведение, някой да ми рови в нея. Паднах на земята, намесиха се други и ни разтърваха, някой ме удари в корема, имаше разни момчета, които приличаха на мутри, но в един момент почувствах силен удар и с мъка се изправих", каза още той.

Минути по късно Дурчов се разкрещял, че някой го наранил с остър предмет. "Аз напуснах конференцията в знак на протест, че мандатната комисия дори не прочете възражението, което съм написал по отношение на делегатите.  Това не е БСП, това е ООД, роднинско фирмена партия на хора, които правят всичко възможно отново да се докопат до властта. Затова и делегатите са събирани отвсякъде", каза още Георги Бориков.

След него конференцията са напуснали още около 30 души. Бориков, който винаги е заемал ръководни постове в БСП,  предположи, че всичко е игра на Дурчов, който беше председател 2 мандата и понеже по устав не може да е повече председател, е напуснал по лични причини, и като му изтече едногодишния срок, иска пак да се върне на председателския пост.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.