0

Р езултатът от изборите може да се гледа като урок, но не е грешка. Трябваше ВМРО да се явят сами. Има обаче много по-важни теми, към които трябва да се фокусира вниманието ни сега. Това каза икономистът и кандидат-депутат от гражданската квота на ВМРО Кузман Илиев пред БТВ. Формацията остана извън парламента на провелите се на 4 април избори.

Резултатът от изборите може да се гледа като урок, но не е грешка. Трябваше ВМРО да се явят сами. Има обаче много по-важни теми, към които трябва да се фокусира вниманието ни сега. Това каза икономистът и кандидат-депутат от гражданската квота на ВМРО Кузман Илиев пред БТВ. Формацията остана извън парламента на провелите се на 4 април избори.

"Това вътрешно пречистване мисля, че трябваше да се случи", смята той. И определи ВМРО като гръбнак в политическия живот, който обаче ще липсва в бъдещия парламент.

Илиев още в началото заговори за Северна Македония и отправи критика към кандидат-депутати за говоренето им по темата. Един от тях е и съпредседателят на Демократична България ген. Атанас Атанасов. Преди дни Кузман Илиев реагира и във фейсбук след интервю на Атанасов в северомакедонска медия.

Има доста мекотели, които, докато влязат, са готови да продават. Имам сериозни притеснения, че формациите няма да защитават българските интереси. Правата на македонските българи са нарушавани от страна, която иска да влезе в ЕС", коментира Илиев.

Според него политическите боричкания в момента не отговарят на реалните проблеми и у нас, и в света. "В кухнята в момента гори пожар до газовата бутилка. Ние сме в хола и се караме кой ще измие чиниите. Аз съм много притеснен. Това е исторически момент. Пандемия с глобален конфликт", отбеляза Илиев, напомняйки, че назрява нов конфликт между Русия и Украйна.