Кюстендилец дарява тонове картофи на бедни и възрастни хора
3

Кюстендилец дарява тонове картофи на бедни и възрастни хора

Продава кюстендилски картофи на половин цена и двойно количество на столичен пазар

Кюстендилецът и собственик на IT компания, Димитър Димитров реши да направи добро като дари половината от реколтата си за бедни и социално слаби хора в страната. От общо произведените 100 тона картофи, той дарява 50 в името да помогне на хора в неравностойно положение. Мъжът има помощно стопанство в невестинското село Еремия, а целта на създаването му е да гарантира продоволствена сигурност на 60-те служители в компанията и техните семейства.

През тази година Димитров успява да произведе огромно количество картофи, като той самия определя добивът като рекорден, а цените изключително завишени.

Не случайно решава с продукцията си да помогне на изпаднали в беда след пандемията. „В петък доставихме първите четири тона на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Кюстендил. Предстои да им доставим още 6 тона след празниците. Вчера доставихме около един тон на възрастни хора в района на Еремия. Разположили сме няколко тона на пътя пред обекта ни и имаме готовност да изкараме още при нужда. А на полето ни чакат още около сто тона неприбрани картофи“, казва Димитър, който успява с продукцията си да зарадва не един или двама.

Основният му бизнес е IT фирма. В помощното му стопанство нарочно засадили по-голяма площ, за да помогне хора в нужда с храни. 

Освен този жест той решава да направи и друг за купувачите на столичен пазар.

"Преди три седмици станах неволен свидетел как възрастна жена получи три картофа срещу един лев на пазар "Иван Вазов" в София. Тогава цената на картофите на този пазар варираше между 1.60 и 2.00 лева. 2 лева за килограм е изключително несправедлива цена и това ме накара да наема сергия на този пазар. Оттогава на сергия номер 13 можете да намерите картофи на справедлива цена – 50 ст., а нашите продавачи са инструктирани да "мамят" възрастните купувачи с теглото на стоката - слагат още картофи, след като издадат касов бон", разказа Димитров.

„Това е човек с голямо сърце. Помагал е на кой ли не. На бедни, на животинки, страшно добър човек, който е изключително скромен. Цяло село зарадва с картофи, не търси печалба, а щастие в очите на човек“, коментират жители на село Еремия.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.