Курсът за социализъм с китайска специфика, утвърден от ККП

Курсът за социализъм с китайска специфика, утвърден от ККП

Китай ще следва политика на изграждане на социализъм с китайска специфика под ръководството на Китайската комунистическа партия (ККП), като системата на управление бъде модернизирана, за да отговори на предизвикателствата във вътрешната и външната политика.

Това се казва в заключителното комюнике на четвъртия пленум на Централния комитет на ККП.
Пленумът се състоя в Пекин от 28 до 31 октомври при закрити врата.
Китай призовава да се гарантира стабилността в Хонконг в дългосрочна перспектива, да се спазва принципа "Една страна - две системи" и да се съдейства за мирното обединение на страната, се отбелязва в комюникето.
"Една страна - две системи" е важен принцип, в рамките на който партийните лидери се стремят към мирното обединение на родината и придържането към социализма с китайска специфика. Управлението на специалните административни райони на Китай - Хонконг и Макао трябва да се осъществява в съответствие с конституцията и основополагащите норми на законодателството, за да се осигури процъфтяването и стабилността на Хонконг и Макао в дългосрочна перспектива", се казва в документа.
В него се подчертава, че е важно да се съдейства "за мирно обединяване на родината", за сътрудничество и обмен между двата бряга на Тайванския пролив.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.