Двата товарни асансьора в МБАЛ - Шумен, които са от жизнена необходимост за транспортирането на пациенти между отделенията, операционните зали и рентгена ще бъдат подменени със съвременни съоръжения през следващите 6 месеца. Това заяви пред "Агенция Монитор" директорът на болницата д-р Димитър Костов.

“В понеделник в Министерството на здравеопазването бяха подписани договори за капиталови разходи за МБАЛ – Шумен, които са в добри параметри, общо за близо 350 хиляди лева.” - обясни д-р Костов. 180 хиляди лева са предназначени за асансьорите. "С тези асансьори се транспортират между етажите тежко болни, оперирани болни – до операционната, до рентгена на първия етаж и са жизнено необходими, без тях просто е невъзможна работата в болницата. Те са на възраст над 30 години и са правени по време на строежа на хирургическия блок. Непрекъснато се повреждат, затруднява се работата, губи се много време за транспорт на пациенти, а представлява и опасност за живота им."

130 хиляди лева ще струва новият рентгенов апарат с мобилно С-рамо, който ще бъде закупен за операционната на ортопедията. С него ще се следи в реално време работата на оперативния екип и лекарите ще имат по-добра картина от операционната маса. Третата инвестиция е ехограф за 35 хиляди лева за Първо вътрешно отделение. Сега пациентите, които се нуждаят от диагностика на заболяване на коремните органи трябваше да ходят до отделението по образна диагностика.


Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Камъните от накитите се оказаха рубини и гранати, използвани за императорите и царете

Вадят Преславското съкровище в нова светлина

Камъните от накитите се оказаха рубини и гранати, използвани за императорите и царете

Преславското златно съкровище ще бъде представено в нова светлина в деня на българската археология 14 февруари, съобщи пред "Монитор" директорът на историко-археологическия музей във Велики Преслав д-р Александър Горчев.

Ветеран фронтовак влезе в стотната си година

Младши сержантът от Втората световна война Димитър Василев влезе във стотната си годишнина, а служители на Военното окръжие в Шумен и заместник-командирът на 29-ти механизиран батальон - Шумен отидоха при него на крака за да честитят 99-ия му рожден ден.

Монументът Шумен влиза в процедура за национален паметник

"Създатели на българската държава" е най-внушителният представител на социалистическото монументално изкуство

Министерството на културата открива производство по предоставяне на статут на обект с класификация на архитектурно-строителна и художествена единична недвижима културна ценност от най-ново време с категория "национално значение" за "Мемориален комплекс "Създатели на българската държава"" в местността Илчов баир над Шумен. Уведомление от заместник-министъра на културата Амелия Гешева е качено на сайта на министерството и в едномесечен срок заинтересованите страни могат да представят свое становище.