Купуват 35 нови еко превозни  средства за Русе

Купуват 35 нови еко превозни средства за Русе

Двайсет електробуса и 15 тролейбуса за нуждите на обществения транспорт в Русе ще бъдат закупени по европроект за опазване на околната среда и подобряване на качеството на атмосферния въздух.

Предвидено е и осигуряване на необходимата инфраструктура за експлоатация на новите превозни средства.

Днес кметът на общината Пламен Стоилов е подписал в Министерството на околната среда и водите административния договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ.

Освен чисто новите транспортни средства, които ще са нископодови и достъпни за хора с увреждания, ще се монтират 24 станции за зареждане в тролейбусното депо и ще се ремонтира контактната мрежа на няколко локации в града.

Новите съвременни електрически транспортни средства ще заменят остарелия и амортизиран подвижен състав, произведен през 1982-1984 г. Това ще доведе до намаляване на вредните емисии във въздуха, намаляване на шума и значителна икономия на енергия, ще се подобри надеждността, комфорта и времето за придвижване на пътниците, обясняват от общината.

Проектът е на обща стойност 46 772 166,30 лв. и се изпълнява в партньорство с „Общински транспорт“ ЕАД.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.