КУПОН В ЗООПАРКА: Търсят жена на маймуната Алф

КУПОН В ЗООПАРКА: Търсят жена на маймуната Алф

Маймуната Алф от столичния зоопарк в неделя навърши 5 години. Алф е едно от емблематичните животни на парка и е от застрашен от изчезване вид.

Историята на маймуната е необикновена. Още от раждането си Алф е отделен от родителите си и се е наложило да бъде отгледан от хора. а връх рождения си ден Алф получи страхотни новини. До сега той живееше сам в своята клетка, но скоро се очаква да бъде намерена дама, с която да я дели.

Торта, големи подаръци и публика, бяха част от изненадата за рождения ден на животното. Енергичен и щастлив той веднага се втурна да разопакова новите си играчки,предаде Нова ТВ.

„В голямата кутия имаше гумена играчка, която е от кучешки магазин, за да бъде по-здрава, защото той точно като едно малко дете е прахосник – къса, хвърля и по тази причина играчката трябваше да оцелее малко повече. Имаше много орехи, ябълки, мандарини, всичко което е характерна храна за една маймуна. Също много плюшени играчки, на които той много се радва и обича,  но за съжаление много бързо ги къса”, разказва Ани Костадинова, гледач в софийскиа зоопарк.

Вече порасналият Алф е във възраст, в която може да създаде поколение. Затова сега от парка ще се заемат да му намерят женски лампудер, за да продължат вида си.

„На днешната дата той вече е в полова зрялост, така нареченият пубертет, и ще трябва да му се намери женска. Не можем да го приобщим към неговото семейство, по обяснимата причина, че бащата не би го изтърпял, защото ще му бъде конкуренция, и ще му търсим девойка, за да не бъде сам”, посочва Ани.

Още при раждането си Алф е бил разделен от семейството си, тъй като те били доста възрастни. Майка му не е могла да го кърми. Отгледан е с биберон.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.