0

К ултураВирус – с този код онлайн ще откриете новия хъб на културните дейци у нас. Мястото е Фейсбук, а идейният двигател на проекта – актьорът Георги Кацарски споделя, че иска да помогне на хората да останат усмихнати и позитивни дори по време на пандемията.

КултураВирус – с този код онлайн ще откриете новия хъб на културните дейци у нас. Мястото е Фейсбук, а идейният двигател на проекта – актьорът Георги Кацарски споделя, че иска да помогне на хората да останат усмихнати и позитивни дори по време на пандемията.

Със своя КултураВирус той ги призовава и да си останат вкъщи, за да може по-бързо всички да се върнат към нормалния начин на живот.

Със свои изпълнения от дома към момента в проекта са се включили актрисата Жаклин Георгиева, режисьорът и хореограф Коста Каракашян, музикантът Деян Василев, актрисата Мануела Георгиева, група Elegance и много други. Режисьорът Зорница София пък споделя безплатно свои филми с последователите на Фейсбук страницата, където пък можеше да бъде намерен и стрийма на представлението „Дама Пика“ на Малък Градски Театър „Зад канала“.

Идеята за КултураВируса се ражда в главата на Кацарски докато гледа клиповете на хората, които пеят от терасите си в Италия. Той прави собствена платформа, само че онлайн, която стартира с любимия му сонет от Шекспир. Актьорът призовава всеки, който има желание, да запише свое изпълнение и да да го изпрати на КултураВирус.