0

Т ези избори са много важни не само за ДПС, но и за България, защото ни дават възможност да рестартираме икономиката си. Това коментира евродепутатът от ДПС и кандидат за народен представител Илхан Кючюк пред радио К2.

Тези избори са много важни не само за ДПС, но и за България, защото ни дават възможност да рестартираме икономиката си. Това коментира евродепутатът от ДПС и кандидат за народен представител Илхан Кючюк пред радио К2.

Според него този разговор не може да бъде воден по традиционния начин, тъй като няма отражение само върху това правителство, което си заминава и има безспорно негативни последствия от неговото управление. По думите му този разговор ще бъде важен поне за следващите 8 години, това означава няколко правителства, ще има отражение върху всички обществени сфери за следващите 20-30 г.

"Трябва да превърнем България в страна на възможностите, затова съм в тази битка, затова съм в тази листа с много млади хора в 25-ти МИР София!, каза Кючюк и добави, че ДПС 3 пъти е имало народни представители от столицата. Той продължи, че изборите и политиката не са просто една аритметика. 

Той изтъкна, че последиците от 10-годишното управление на ГЕРБ са, че сме най-бедната държава в ЕС, страна със смачкано достойнство и тежка демографска криза. Изтъкна, че ДПС не са подкрепяли Борисов нито тайно, нито явно. Увери, че симбиоза между ГЕРБ и ДПС не можем да говорим по никакъв начин. "Говорим за позиции, които са важни за ДПС, каза той и избори членството в ЕС, еврозоната, Шенген.

По думите му политическите сили отбягват ДПС преди избори. Търсят обаче ДПС, когато става въпрос за важни национални приоритети, защото знаят, че ДПС е последователна в своите позиции. „Всяка една потърсена подкрепа от ДПС в следващото Народно събрание ще бъде оповестена публично пред медиите!“,каза категорично той. Кючюк заяви, че бизнесът е прагматичен и вижда, че ДПС предлага реални подходи за излизане от тежката социална, пандемична, здравна и икономическа криза. "Ние от ДПС можем да носим отговорността, която ни даде българският гражданин и призовавам тази отговорност да бъде по-голяма към нас", завърши той.